Мотивация

За малките битки и големите победи

Здравейте! Тази публикация е продиктувана от нещо наглед елементарно, но което ми се ще да развия(дори може би леко есеистично) в няколко реда. Писал съм, че от 2 месеца основната ми цел е покачване на чиста мускулна маса. Това досега е оставало на заден план поради характера на спорта, с който се занимавах години наред. Освен това съм си и класически ектоморф- килограмите не ми се “лепят”. С тренировки и спазване  на някои основни принципи за хранене за кратко време повиших теглото си с 4кг. Идеята ми е да мина този месец психологическата за мен “кота 80кг” и да продължавам нагоре ;)Тръгнах от 75кг…

Наскоро попаднах на една забавна картинка в нета:

Най-доброто за мен обаче е комбинацията от двете! “Мислителят” и “Действащият” не е хубаво да са различни хора. Когато се действа, без да се мисли, нещата рядко отиват на добре. Примери в нашата родина- за съжаление много. Позволявам си да дам този съвет- първо премислете нещата, след това действайте- решително и смело. Както казваше Учителят Йода- “Не се опитвай, а го направи”.
Та за това иде реч, уважаеми читатели- за малките битки и големите победи в живота, които идват след тях. Сигурен съм, че ако си бях поставил за цел да стана 90кг, когато бях 75, никога нямаше да успея. А сега съм уверен, че ще го постигна. С малки, но уверени и разумни крачки. Мисля, че това е добра стратегия не само в спорта, а и в други области на живота.
Поздрави и успех!


2 Коментари

2 Comments

  1. Анонимен

    January 7, 2014 at 8:34 pm

    Добре казано!

  2. Ясен Крайчев

    January 7, 2014 at 9:27 pm

    Радвам се, когато и други хора мислят така :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top