Тренировки

Бегови упражнения

Здравейте! Днес ви представям една групичка упражнения, които са лесни и полезни! Какво по-хубаво от това? Говоря за специални бегови упражнения, които са познати на всички спортисти. Във футбола ги прилагахме ежедневно при загрявката. Това е основната им употреба всъщност- подготвяне на тялото за по-големи натоварвания. Освен това развиват координацията, така важна за всеки спорт(а и в ежедневието). Няма какво толкова да се обяснява по самото изпълнение- вижте едно видео, което заснех днес. Прощавайте за кофти ъгъла, но така се получи:

Как да ги включим в тренировките ни? Можете да изпълнявате беговите упражнения преди всяка тренировка, като част от загрявката. Другият вариант  е да ги изпълнявате в отделен ден, когато правите и стречинг(разтягане). Целта е да се подготви адекватно мускулатурата за натоварването, което ще й бъде приложено. На тази комбинация ще се спра по-нататък в отделна статия за стречинга.
В какви серии да изпълняваме? Тук имате голяма свобода на действие. Можете да си отбележите една отсечка 30-40 метра и да редувате упражненията на всяка дължина, може да ги правите на интервали- по 15 секунди например. Най-важното е да усетите мускулите си загряти, това е целта на занятието! Ако тази загрявка ви е харесала- пробвайте я! Ако желаете да се свържете с мен за консултация, съвет, цялостно кондиционно трениране, изготвяне на индивидуална програма- пишете ми на yassenkraychev@abv.bg или във Фейсбук.
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top