Мотивация

Мъглива и снежна тренировка 27.12.12

Здравейте! Мислех днес да пиша публикация, посветена на лостовете и възможностите за спорт, които предлагат те, но ще остане за следващите дни. Причината е в готината тренировка, която направих днес! Състоя се на Младежкия хълм в Пловдив и бе обвита в мъгла и сняг :) Спонтанно реших да направя едно клипче и няколко снимки. Започвам с видеото, а след това и ще ви разказвам.

Тръгнах към 10 часа от къщи и 10:15 бях в подножието на тепето. Там положението беше ето такова:

Но това ИЗОБЩЕ 😀 не ме притесни. Тръгнах да тичам нагоре- стана много хубав крос по заснежения и заледен терен. Бягането по пресечен терен в комбинация с хлъзгавата земя са могат да са доста коварни- съветвам ви да внимавате. Ползвайте хубави обувки, защото при такива условия стават най-лесно разтеженията в областта на адукторите(от вътрешната страна на бедрата, известни още като “футболната болест”).
Като стана дума за времето- предлагам ви да следвате моите насоки относно екипировката и спортуването при лоши метеорологични условия. Нека продължа нататък за днешното ми занимание. След кроса бях вдигнал достатъчно температурата и довърших загрявката с общофизически упражнения и лек стречинг. Преминах към същинската фаза, която се състоя от няколко коремни набирания (за кеф) и кръгова тренировка, включваща: 8 набирания, 10 кофички, 15 клека – изпълнена в 4 кръга. Завърших с малко коремни преси. При студено или дъждовно време винаги ви съветвам да трансформирате тренировката си в кръгова(ако не е такава по принцип). Така няма да застинете и шансовете за настинка или контузия са много по-малки.
Съвсем накрая не се стърпях и се съблякох за малко- усещането е страхотно(поне за мен). Не съветвам никого да се съблича, когато тялото му е загрято, а температурите са ниски! Аз имам дрехи на една ръка разстояние, кален съм, правил съм го много пъти, преценил съм добре състоянието си и условията наоколо! Запазването на постоянната и правилна телесна температура е приоритет номер едно, независимо  дали сте на Антарктида или на Екватора! С това шега не бива.

 

Когато се прибрах, обядвах с добро количество протеини и въглехидрати, извлечени от яйца, месо, мляко, хляб и натурален сок. Пих и чай, разбира се 😉
Това е от мен за днес! Поздрави и успех!
 

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top