Тренировки

Фитнес уред за по-малко от 10лв.

Много хора си задават въпроса може ли да се тренира пълноценно, без да се ходи във фитнес зала. Моят отговор е: зависи. Зависи от мотивацията и от целите. Тъй като моите са свързани с развиване на функционална сила и поддържане на добра кондиция, съм преценил за себе си, че е възможно. Отделно имам още аргументи против фитнесите, но това е тема на друг разговор.
Реших днес да ви покажа нещо, което не съм измислил, но съм приспособил. Домашен уред, който струва по-малко от 10лв и дава възможности за функционално трениране. Представям ви “функционалната раница”.
Какво представлява? Най-обикновена ученическа раница(25-30 литра), пълна с тежести.
Откъде идва идеята? От българските зали по борба. Там подобно пособие се нарича “овчарска торбичка” и се ползва от десетилетия. Впоследствие нашият борец Иван Иванов, който работи в САЩ, я патентова под името “Българска торба” и я продава успешно по целия свят. Аз реших да направя домашен вариант на този уред – като използвам старата ми раница, с която ходех на училище(когато не си ходех директно със сака за тренировки, но това може би трябва да го разкажа друг път).
Как да я направим? Намираме малка раница отнякъде. Ако нямате- предполагам втора ръка ще се намери за 4-5 лева. Трябва да набавите и тежест за пълнежа. Аз съм използвал пакети сол. 10 ми струваха 4.50лв. В раницата поставих една торба от хипермаркет и вътре подредих плътно пакетите. Ами…готово!

Как да тренираме с “функционалната раница”? За това ще ви дам идеи друг път, нагледно, на видеоклип. Упражненията са прости и ефективни, обхващат големи мускулни групи. Повечето са многоставни, но има и изолиращи такива. Засега ви давам време да си намерите раница и да я окомплектовате с тежести. Хубавото при тази система е, че можете да регулирате тежестта. Аз съм сложил 10кг, ако се чувствате яки- сложете 12 или 15. Уредът могат да използват и дамите, така че ако сте двойка- ще тренирате и двамата, просто ще променяте броя на пакетите.

Днес ви дадох идея как да направите домашен фитнес уред за по-малко от 10лв. Ако това ви допада, споделете го в социалните мрежи чрез бутончетата под публикацията.
Поздрави и успех!

3 Коментари

3 Comments

 1. Анонимен

  August 30, 2013 at 10:08 am

  ms bro

 2. Ясен Крайчев

  August 30, 2013 at 3:39 pm

  😉

 3. Анонимен

  June 3, 2015 at 8:58 pm

  Пакети сол, брато, WTF ?!? 😀 По-лека почва ще е идеално, тъй като пясъка е по-плътен и ще тежи повече, няма да е толкова удобен :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top