Мотивация

Филм за Кубрат Пулев

Вчера попаднах на първия епизод от филма за Кубрат Пулев “Синове”. Много ми хареса и реших да го споделя с вас- ето линк.
Хубавото е, че има кадри от тренировъчната дейност, наред с интервюта, коментари и моменти от двубои на ринга. Това бе доста интересно и ценно за мен. Много често, както знаете, говоря за функционалното трениране. Ако искате да видите пълно потвърждение на думите ми, обърнете внимание на няколко детайла от тренировките на Кобрата:

При упражняване на чисто боксови елементи- освен спаринги, бой по чувал, бой със сянка, използва специфични упражнения- например с тенис топка. Кубрат застава с гръб към стената, а треньорът от 1 метър я изпраща към главата му- с цел да направи “уклон”, както се нарича в бокса.
Работи за торса- показаха как прави интересни коремни преси за косите коремни мускули- явно важни, за да защитават органите при удари, а и да придават сила на неговите.
При тренировка с тежести- използва само лост, с не много килограми, но високоинтензивно- бутащи, многоставни, базови упражнения, с които да изгражда функционална сила.

Аз отпреди имам информация за начина, по който се подготвя(това, което споделя от него, разбира се) от любимото ми списание Men’s Health. Но с видеото можете да се убедите сами.
Друга тема, по която съм писал, а дори и съм отправял критика, е загрявката. Е, във филмчето ще видите част от загрявката на Кубрат Пулев. Интересно защо в нея няма “динамичен стречинг”, махане наляво-надясно с ръце и крака и т.н. 😉

Това е от мен за днес! Целта на тази публикация бе да ви споделя филма за един страхотен спортист, от който няма как да не се възхищаваме. Освен това обаче мисля, че трябва да се и учим, да “крадем” по нещо ценно, когато ни се удаде възможност. На мен от тренировъчна гледна точка ми бе полезно да видя Кобрата в залата, на Витоша, в мазето, в което са тренирали като малки с Тервел.
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top