Други

Термос- неочакваният ми спътник в някои тренировки

Всичко започна оттам, че миналата седмица ме дразнеше гърлото. Нямаше как обаче това да ми попречи да си направя предвидената тренировка – в случая беше на Младежкия хълм в Пловдив и включваше хубава загрявка, набирания с различни хватове, кофички, кофички на пейка, упражнения за корем, малко крос и стречинг. Въпреки, че времето бе повече от хубаво за м. февруари(около 18-19 градуса, слънчево), реших да си взема чай от анасон. По принцип рядко нося нещо за пиене, тъй като трябва да го държа в ръце, докато тичам, а не ми се мъкнат чанти и т.н. Този път обаче ми хрумна да ползвам термоса, който си  купих преди време от Jumbo. В качествата му съм се убедил отдавна , ако и да струва 10-на лева. Изработен е от неръждаема стомана, има клапа(не е нужно да се отвърта вътрешната капачка), не се плъзга в мокри ръце.
Като се замисля, за пръв път ми се случва да пия по някоя друга глътка топъл чай в почивките между сериите. През зимните месеци, докато тренирах футбол, сме правели чай в  съблекалнята, но след заниманието; вкъщи също редовно пия, но никога досега- и по време  на тренировката. Смея да кажа, че ми се отрази доста добре. Причината е може би в повишената телесна температура, която е в по-голяма хармония с топлата напитка. Определено употребата на  термос в студените дни при спортуване на открито е добра идея. Единственото, с което трябва да внимавате е, да не се изгорите! Температурата на течността в термоса ще е доста над поносимата, дори навън да е -5 градуса.
Неведнъж съм казвал(не за да се хваля, просто си е факт), че от години тренирам при всякакви условия и това не е поради друга причина от това, че така искам. От опит знам, че при физически натоварвания в снега и липса на вода, първото нещо, към което се посяга, е снега(ако има, разбира се). Това е нещо, което не е препоръчително да правите. Сега вече не се поддавам на изкушението, но не отричам, че съм го правил(има и фотодоказателства от един зимен лагер :) ).
Уважаеми читатели на СИЛЕН, това открих миналата седмица за себе си и реших да го споделя с вас. Винаги човек може да научи нещо ново, въпросът е да търси и опитва нови неща! Ако статията ви е харесала, ще се радвам да я споделите в социалните мрежи чрез бутончетата отдолу.
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top