Тренировки

Кардио тренировка вкъщи “Свети Валентин”

СНИМКА: http://www.thefitnessfashionista.com

Здравейте, приятели! Днес направих нещо нестандартно, нещо, което пробвам за пръв път. Случи се пред камерата, така че ще го видите едно към едно. Става дума за интервална кардио тренировка у дома, измислена от мен. От така модерния напоследък тип HIIT би трябвало да се води- high intensity interval training. Аз като цяло не съм голям фен на подобни комплекси, но реших да опитам нещо, съчетано от мен, и то пред вас, без предварителна подготовка.
Комплексчето ми се състои от: 1 минута работа- 10 скока, все едно скачам на въже, плюс 1 бърпи. След това 15 секунди почивка. Като помощник използвах този таймер. Ето какво се получи:

Наистина доста ме поизпотиха тези 5-6 минути, но определено имах сила за още. Вижда се ясно как експлозивността ми намалява доста към края. Пулсът ми скочи доста, което е добре за този вид дейност. Явно такива тренировки са добри за топене на мазнини, още повече , че могат да се правят у дома. На мен не ми се вписват много-много като концепция, но пък при някой от вас може да работи за целите, които гони.
Това е от мен за днес! Очаквам вашите коментари! Ако някой разбира от HIIT, ще се радвам да чуя мнения или каквато и да е информация.

Поздрави и успех!

5 Коментари

5 Comments

 1. Евгения Гинчева

  November 15, 2013 at 5:51 am

  Вчера включих тази HIIT тренировка в моята като завършек на частта за краката и беше много яка 😀 супер се изморих, обаче аз я направих 1 минута работа и 25 сек. почивка, за 5 минути общо, но с времето ще намалявам времето на почивките и ще увеличавам общите минути :) супер са всичките ти тренировки и съвети, продължавай в същия дух :) Хубав и успешен петък от мен :)

 2. Ясен Крайчев

  November 15, 2013 at 2:38 pm

  Благодаря за интереса и коментарите. Приемам и предложения за статии :)

 3. Евгения Гинчева

  November 21, 2013 at 11:31 am

  Отново съм аз :) Ами имам идея за статия, но не знам дали ще ти хареса :) Става въпрос за качване на килограми при много слаби жени. Понеже имам приятелка, която е на 23 години и тежи 40 кг. при ръст 165 и то не защото иска, а просто има такава физика. Яде 2-3 пъти на ден и все калорични храни (но не много полезни според мен) като бял хляб, шоколад, чипс и т.н. Разбира се не набляга само на тях, но не й помагат да качва килограми. Та ти какво мислиш по въпроса? :) Благодаря предварително :) Поздрави

 4. Ясен Крайчев

  November 22, 2013 at 4:00 pm

  Темата е супер интересна ! Другата седмица ще бъде развита в блога! Благодаря за идеята, следете сайта 😉

 5. Стефан Филев

  August 8, 2014 at 7:51 pm

  Здравей!Аз имам също предложение за статия.Преди това обаче тези упражнения наистина са добри.Искам и да те питам,тъй като съм юноша колко пъти да го правя в седмицата? А колкото до статията,предлагам ти да направиш статия за оформяне на гърди.Горна,долна част и вътрешна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top