Тренировки

Домашен допинг преди тренировка

Здравейте, приятели! Днес ще споделя с вас една комбинация от напитки, която ползвам често преди тренировка и наблюдавам, че се отразява доста добре върху тонуса ми, а оттам рефлектира и върху качеството на заниманието ми. Възможно е да има и плацебо ефект, но нищо не ви пречи да опитате и да прецените сами.
Нарекъл съм статията шеговито “домашен допинг”, много далеч съм от каквито и да било забранени субстанции, камо ли да си правя експерименти с някакви вещества вкъщи. Повечето от вас, които са се занимавали със спорт, може би са чували т.нар. студентски допинг- комбинация от кафе, аспирин и лекарството ефедрин. Аз ви предлагам нещо по-безопасно и сигурно, като отново фигурира кафето.

Споменавал съм, че кофеинът в концентрация над 12мг на килограм е равно на положителна допинг проба. В една чаша кафе има между 75 и 90мг кофеин. Имайте го предвид, макар че едва ли има нормален човек, който преди състезание да изпие 8-9 чаши кафе и да е в състояние да направи каквото и да било.
Та да си дойдем на думата- моята комбинация. 15-20 минути преди спорт:

чаша кафе, изпита на 5-6 глътки(ако е еспресо- 2-3)
чаша студена вода- аз слагам по няколко кубчета лед,изпивам също на 3-4 глътки

Може това да ви звучи смешно и да не е научно обосновано, но на мен ми влияе много тонизиращо. Можете да добавите и някакъв бърз въглехидрат- особено, ако покачвате мускулна маса или тренирате за сила. Това са моментите, в които си позволявам по някой шоколадов бонбон.

 

Всички препарати за преди тренировка включват в състава си доста кофеин- около 200мг на доза. Това честно казано са последните добавки, които бих опитал, но това си е мое виждане. Фет бърнърите също залагат на големи дози от това вещество.

 

Ще се радвам да опитате моя трик и след това да споделите дали и как ви се е отразил. Очаквам отговорите ви тук, както и във Фейсбук и Туитър (silenbg).

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top