От Кухнята

Филирани бадеми

Здравейте, приятели! Днес реших да направя едно кратко материалче, посветено на бадемите. Т.е. не точно на тях като ядки сами по себе си, свойства и т.н., а една конкретна тяхна обработка- филирани.

Преди известно време майка ми беше купила опаковка филирани бадеми за някаква торта. Използва съвсем малко и другите останаха, а аз реших да се възползвам от този факт и да ги пробвам. Винаги търся улеснения (“преки пътища”) що се отнася до храненето, тъй като не обичам да ям, а без този елемент няма живот, камо ли качествен и водещ до сила и развитие. Ситно накълцаните ядки ми се сториха лесни за ядене- опитах и действително се оказах прав. 50-60 грама се изяждат буквално за няколко минути. Освен това са и обелени, което е много добре, тъй като в обвивките на ядките има ензими, които пречат на храносмилането. В тази комбинация- белене + филиране – бадемите стават една доста по-лесна за консумация храна. Опитайте!
Ето и съдържанието на макронутриенти:

Това е от мен за днес! Ако материалът ви е харесал, ще се радвам да го споделите в социалните мрежи! Благодаря на всички читатели, които с всеки ден стават все повече 🙂
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top