От Кухнята

Вишни

Приятели, правя едно съвсем кратко включване, посветено на тези плодчета- вишните. На снимката са вишни-череши от двора на кооперацията, в която живея.
Вчера набрахме малко и си направихме пресен компот. Мисля, че е добра идея за лятна напитка, тъй като е с естествени продукти(а не като тиквените сокове, които ни продават за “100% еди-какво си”). Изстуден в хладилника, може да бъде подсладен с мед(или стевия, ако вярвате на този продукт). Вишните са умерен източник на витамини, съдържат и около 10 грама въглехидрати(смилаеми) на 100гр плод. Това ги прави добри и за хора, които искат да ограничават калориите.
На мен вишните винаги ми връщат един спомен- горещи летни дни, в които дядо ми, Димитър Генов, ми дава първите вече сериозни футболни уроци. Бил съм на 6-7 години, когато ме учеше как да изпълнявам правилно всички видове удари, как да спирам и поемам топката, да овладявам с гърди и т.н. Уморях ли се, късаше по 3-4 много кисели вишни, хапвах ги и продължавахме заниманието. Хубави моменти бяха, никога няма да ги забравя, за което му благодаря.
Това беше краткото ми материалче днес – е, включваше и лирическо отклонение, но просто винаги асоциирам вишните с тези моменти.
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top