Тренировки

Как да решим най-големия проблем на стрийт фитнеса ?


 

Много се чудех как да озаглавя днешната публикация. В крайна сметка реших да е това, което най-добре отразява ситуацията. Тренировките на лостовете са супер, обичам ги, правя ги, но неоспорим факт е, че имат един недостатък – не дават очевиден отговор на въпроса как да работим за крака.

 

Колко е важно да тренираме мускулите на краката няма да обяснявам тук, преди съм писал нещичко по темата. Често срещана гледка обаче е спортуващи идват на лостовете, правят набирания, кофички, лицеви и…си отиват. Доста момчета са постигнали завидни резултати в горната част на тялото, а не се сещат за фундамента на тялото, най-силните мускули, сиреч – краката.

 

Ето защо реших да ви дам идеи за упражнения, с които да тренирате краката, ако сте почитатели на уличния фитнес. Проблемите идват от там, че бидейки силна мускулна група, квадрицепсите, глутеусите, прасците, адукторите и т.н., се натоварват много трудно. Никога не забравяйте, че вашето тяло е толкова силно, колкото му е необходимо. И друг път съм го казвал – няма мускулесто животно в природата, просто ей така, за спорта, за красива визия – лъвът е силен, защото трябва да гони и убива плячка, слонът е силен, защото трябва да поваля дървета, с чийто листа се храни и т.н. Ние, като по-интелигентни(не съм убеден) бозайници, решаваме да тренираме, за да бъдем здрави и красиви. Ето защо казвам, че мускулите са толкова силни, колкото им е необходимо. Ако ползвате краката си за ходене, те ще могат да понасят това натоварване, ако могат да се изправят със 100кг щанга – съответно и така нататък.

 

Събрал съм упражнения, които да ви свършат работа и да заздравите мускулите на краката( а и цялото тяло). Списъкът не претендира за изчерпателност, а по-скоро за функционалност. Ползвам клипчета от сайта passion4profession.com, защото са симпатични и посветени само на отделно упражнение.

 

Клякане – би трябвало да се нарича “изправяне”, но това е друга тема. Клекът е фундаментално упражнение за цялото тяло. На лостовете можете да го изпълнявате със собствено тегло, раница на гърба или камък пред гърдите. Вариант за утежнение е да правите клек с отскок. ЦЪК.
Спартански поклон – много добро упражнение за “задната верига” – един от малкото начини да натоварите задното бедро със собствено тегло.
Напъди с отскок – това упражнение е вариация на класическите напъди(които също можете да изпълнявате), но добавя елементът на изтласкване на краката и мисля, че е по-добро.
Спринтове  – невероятно упражнение за цялото тяло. Ще ви даде експлозивна сила в бедрата, ще натовари торса и прасците. Изпълнявайте 50-60 метрови спринтове с почивка(най-добре ходом) около 3 минути, до пълно възстановяване.

Комбинирайте задължително 3 от тези 4 мои предложения, и мисля, че няма как да не постигнете успех! Ако пък искате готова тренировка – защо не опитате сниманата отдавна от мен Тренировка за крака в парка?

 

Ако това, което правя, ви харесва, ще се радвам да ме подкрепите, като споделите статията с вашите приятели в социалните мрежи. Не забравяйте да се присъедините и към групата на СИЛЕН във Фейсбук.

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Усложнен вариант на упражнението напъди | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top