Тренировки

Лесна кардио тренировка и още нещо

 
 

Здравейте, приятели! Днес качвам обещаната кардио тренировка за тази седмица. Глезенът ми вече е добре(на 90%) и си тренирам пълноценно. Знаете, че не съм фен на кардио у дома, но заради някои читатели реших да направя нещо подобно. Все пак е обяснимо – повечето хора работят, нямат време, зимата не искат да рискуват да спортуват навън и т.н. Тези занимания вкъщи обаче за мен не са функционални – ето защо ще обърна внимание на един детайл, който може да ви бъде супер полезен. Другият бонус в този материал ще е това как лесно да определите дали сте в зоната на горене на мазнини. Но за тези неща – най-накрая.

 

Тренировката е лесна, не ви е необходима никаква екипировка. Състои се от 3 движения, които се повтарят като на матрица – 5 отскока с прави колене(все едно скачане на въже), 5 крачки тичане на място, 1 клек и отново, и отново. В главата ви трябва да се върти следното: 1,2,3,4,5(отскоци)-1,2,3,4,5(тичане)-1(клек) и отначало. Според възможностите правите 12-15 минути, а защо не и повече.
Можете да използвате това комплексче и за загрявка – много практично, ако тренирате вкъщи често като мен.

 

Ето видео от една необичайна гледна точка:

 
 

Дойде ред и за двата акцента на публикацията:

Неслучайно на клипчето съм бос. Това е и функционалният елемент в тренировката. В днешно време всички страшно много сме изнежили ходилата си – и няма как да е иначе. Това обаче води до различни негативи- нарушено кръвообращение, отслабени мускули на ходилото(те са съвсем малки мускулчета, но отговарят за стабилността на глезена и оттам на цялото тяло). Предразположението към контузии е налице. Знаете, че съм радетел за използването на качествени спортни(и не само) обувки, но е добре отвреме навреме да даваме възможност на краката да стават по-устойчиви. Освен това, тренирайки бос, човек натоварва допълнително мускулите на цялото тяло, тъй като се изисква повече работа по стабилизацията. Не препоръчвам този подход единствено на хора с дюстабан или “паднал свод”. Не трябва да се прилага и на твърди настилки, където подбиването ще е неизбежно. Но поне няколко пъти в месеца можете да си позволите да походите/тренирате без обувки вкъщи.
Как да сме сигурни, че горим мазнини по време на кардио? Може би това трябва да е отделна публикация, но тук давам най-простия метод. Започнете с кардио дейността. Опитайте да си говорите с някого(или просто на глас). Когато гласът ви започне да трепери и не можете да говорите спокойно, значи има шанс да ползвате мазнини за гориво.

Това е от мен за днес! Надявам се да пробвате тренировката и похватите, които споделих с вас. Очаквам коментарите ви тук и в социалките.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top