Лайфстайл

Екипировка: сакове и чанти

IMG_5292

Здравейте, приятели! Реших да ви занимая с темата за чантите и саковете неслучайно – те са важна част от живота на всеки спортист и трениращ човек като цяло. От тяхната здравина и практичност зависи лекотата и удоволствието в спортното ежедневие. А в някои случаи – екстремни спортове, туризъм и др. – доброто представяне и безопасността.

 

Защо точно аз се смятам компетентен по въпроса за саковете? Ами защото не веднъж съм тръгвал за лагери…така…:

 
Годината е 2008-а…Заминавам на лагер.

Е, разбрахте ли защо се чувствам уверен? ;)Реших да започна по този забавен начин статията, макар снимката да е напълно автентична. В следващите редове ще опиша екипировката, която според мен е задължителна за всеки спортуващ, за да му е лесно в разнообразни ситуации. Да започваме:

Сак – може би най-важното. Препоръчвам ви да си изберете модел като моите(на снимката) – с твърда долна част  и обикновена горна. Това ви позволява много добро структуриране на багажа. Отдолу могат да се сложат сгънати внимателно и по-официални дрехи, ако се налага, а отгоре- екипи, обувки и т.н. Виждал съм и съм пробвал обратния вариант – отгоре са дрехите, а отдолу – обувки и други по-мръсни неща. Да не говорим, че докато бях в гимназията, долното отделение ползвах за тетрадки и учебници. По-нататък ще пробвам и друг модел сак, който съм харесал, но определено горепосоченият е най-добър.
Мешка – евтин и много полезен артикул. Събира доста, може да се натъпче при нужда, а е адски здрава. Освен това може да се сложи в джоб и при нужда да се ползва, което не е за подценяване. Имам 2-3 и вършат чудесна работа- не само за тренировка, а и за плаж, излети и други. При заминаване на лагери или пътувания, в мешка може да се сложи храната, а на връщане, когато същата е изядена, чантето не заема никакво място.
Раница – не съм фен на раниците, но не може без тях. Изобщо не са ми удобни, но в някои ситуации няма как – при туризъм да речем. Изберете модел между 30 и 50л, за средностатистическия ползвател и турист е повече от добре.
Малка чанта от този тип:

 

Вярвате или не, с такова чанте съм изкарвал тренировките през топлите месеци от годината(когато съм спортувал по къси ръкави и крачоли, т.е. повече от половината година)! С НАТЪПКВАНЕ влизат: обувки, къси гащета, тениска, гети, малка кърпа, сапунерка, резервно бельо и дезодорант стик!!! Мога да го демонстрирам на видео, ако някой пожелае. Изначалното предназначение на тази чантичка е за маратонки, но българската инженерна мисъл, както видяхте, е изобретила друго 😉 Полезно е да я имате в гардероба си.

Малка чанта за “през рамо” – в нея се слагат пари, документи, ключове, телефони и т.н. Добре е човек да има лесен достъп до тези вещи, освен това са в по-голяма безопасност, отколкото в джоб на раница или сак.

Един съвет накрая, който важи в пълна сила за тази част от екипировката – доверявайте се на доказани фирми! Спестените пари от чанти и сакове ще ви излезнат солено в един момент. Моите лично ги имам от над 5 години и все още ги използвам. Очаквам вече да започнат да поддават ципове/презрамки, но знам на каква зверска употреба съм ги подлагал. Само да можеха да говорят… Налага ли ви се да пестите, просто не го правете от саковете.

 

Това е от мен за днес! Ако статията ви е била интересна или полезна, помогнете ми, като я харесате и споделите с вашите приятели в социалките. Можете да използвате бутончетата отдолу за по-лесно. А въпроси от всякакъв характер, свързани със спорта и сайта, очаквам на yassenkraychev@abv.bg .

 

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Какво носим в сака за тренировка? | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top