Мотивация

Колко струва добрата форма?

IMG_2088

 

Здравейте, приятели! Както обещах в социалките, днес ще кажа няколко думи за добрата форма и финансовата й равностойност.

 

Цена на тренировката – такава е съвсем лесно да няма. По-точно – изразена в пари, иначе цената е себеотдаденост, пот и труд. Стрийт фитнес площадките са безплатни(и се срещат на все повече места, което е супер), парковете и доста стадиони са отворени като места за тичане и други упражнения, всеки има тяло, което да натоварва със собственото му тегло.

 

Уреди и екипировка – показвал съм как да си направите уред за под 10 лева, велосипед на старо може  да се вземе за 50лв, всеки разполага с тялото си. Екипировката (като изключа обувките), е почти без значение за обикновения трениращ. Памучни тениски и стари анцузи са ок. За фитнес индустрията можете да прочетете мои размисли тук.

Инструктор, програма и съвети  – по тази точка дори ми става забавно. В интернет се намират доста неща(не казвам всичко), поне за начало. А и… не всичко се плаща.

 

Добавки... Добавки??? Те затова се казват добавки, защото се “добавят”. Добавят се към храненето, т.е. то е най-важното.

 

Хранене – здравословното хранене не е скъпо в сравнение с нездравословното. Тук се абстрахирам от факта, че в България всичко е скъпо като цяло, а и заплатите са ниски. Опитайте следното – спрете да си купувате готова храна, вафли, кроасани, газирано, шоколад, а парите инвестирайте в яйца, месо, мляко, овес, зеленчуци и т.н. Мисля, че и да не ви останат, то няма да дадете повече. Въпрос на планиране и воля. Да не забравяме, че най-важната течност и нутриент(след кислорода) – водата – е доста евтина у нас, а и на повечето места чешмяната вода е ок. Освен това имаме хубави минерални и изворни води. Идеята ми е, че на цената на 1л сок(вода със захар и какво ли не друго, но не и плодове) се купуват 7-8л бутилирана H2O.

 

Волята, идеята, вдъхновението, мотивацията, постоянството – те са безценни! Тях няма как да си ги купите, но имате ли ги, можете да се справите с всичко. С този материал исках отново да акцентирам върху важни неща, които обаче за съжаление са дефицит в днешно време. Когато на преден план са снобарията и показността, мисля трябва да им покажем среден пръст и да не забравяме, че не парите или колата определят качеството на личността.

 
На фитнес език – ако човек вдигне един тежък камък 50 пъти и изтича 5км, ще бъде по-силен и по-здрав от друг, който 2 часа се влачи по пътечката в залата. И то без да е дал нито един лев 😉

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top