Тренировки

Кондиционна тренировка навън

Снимка0276Здравейте, приятели! Най-накрая се съчетаха благоприятни обстоятелства за едно, надявам се, готино видео – малко сняг и час свободно време за мен. Отдавна се каня да направя такава тренировка и се радвам, че се случи.

 

Традиционните фитнес занимания без съмнение ни натоварват от гледна точка на нервната система. И дори тук не говоря за голяма интензивност и стреса от нея, ами за “нервните макети”, които тялото ни усвоява. Да, стотици повторения на дадено упражнение ни правят по-добри в него, но и това подсъзнателно обучение в прецизни движения има своите негативи. Такива се получават при някаква битова или спортна дейност, където в 99% от случаите тежестите не са оформени на дискове, нямаме лост с диаметър 3 или 5 сантиметра и т.н., а се сблъскваме с далеч по-странни предмети и натоварвания. Опонентите ни на терена/тепиха/ринга не ни “атакуват” просто с тежестта си, а и с различни ъгли на движение, интензивност, скорост и ред други параметри.

 

Това е главната причина да измисля тази тренировка. Да се изпълнява един път месечно, да речем, за да може тялото да се ангажира в по-странни занимания – нещо като отдушник за напрежението и стреса. Освен това е и добър вариант за периоди, в които човек няма много време. Използвал съм принципите, описани тук. Избрах 2 движения, с които да натоварим цялото тяло – преден клек с камък в моя случай(можете да ползвате и медицинска топка) и хвърляне на тежест зад глава. И двете упражнения ми харесват, като при хвърлянето опитах да ангажирам задното бедро(мисля, че може още много повече). Използването на нестандартни предмети като тежести заздравява и хвата(предмишницата).

 
 

Не бройте повторения, серии или нещо подобно. Почивайте, когато видите, че не изхвърляте добре тежестта назад. Може да направите тренировката за време – да речем 20 минути.

Това е от мен за днес! Пробвайте тази тренировка и ми споделете впечатления!

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top