Тренировки

Параметри на тренировката за сила


 

Здравейте! Днес правя поредната публикация от серията с параметри за различните видове фитнес цели. Може би ще има още една статия, посветена на кондиционната тренировка, но трябва да я обмисля и да систематизирам идеите.

 

Днес се занимаваме с тренировката за сила. Тя стои като променливи между тази за експлозивност и тази за мускулна маса. Силата е най-важното качество за всеки атлет, тя е основа за развитие на всичко останало. Разбира се, има го и моментът, че типовете качества на мускулатурата и ЦНС взаимно се обуславят – повече експлозивност води до по-добри постижения в силовите тренировки, по-голямата сила може да доведе до повече мускулна маса, повечето мускулна маса дава по-голяма площ за развитие на сила и т.н.

 

Параметри на тренировката за сила:

Тежести(натоварване, интензивност): 80-90%
Серии: 5-6
Повторения: 3-5 в серия
Почивки между сериите: 2-3 минути
Методи, похвати, ключови думи: висока интензивност; система 5Х5; натоварване на ЦНС; базови многоставни упражнения; умерен до нисък обем работа.

Това е от мен за днес! Очаквайте другата седмица моето виждане за кондиционната тренировка(като самостоятелен вид), както и още интересни материали.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top