От Кухнята

Чудесен източник на протеин

Здравейте, приятели! Извинете ме, че няколко дни не съм публикувал, но просто имах лични занимания, проблеми и прочие неща, които ме възпрепятстваха. А аз съм на мнение, че нещата или трябва да се правят качествено, или да не се правят 😉 Затова и когато съм ангажиран или не се чувствам добре, не пиша – не искам само да отбивам номера.

 

В тези дни обаче открих нещо, за което знам отдавна, но може би не съм търсил достатъчно на българския пазар. Става дума за т.нар. cottage cheese, или свежо зърнесто сирене. Открих го най-случайно в Лидъл, докато си избирах заквасена сметана. Това сирене е много добро за мен, а и за всеки трениращ.

 
 
 

Предимствата му са много:

Много добри хранителни стойности – в 100гр има около 11гр белтъчини, 5-6гр мазнини, 3-4 гр въглехидрати. Това го прави много добър избор за хранене след тренировка, междинно хранене или за късна закуска преди сън.
Лесно за ядене – меко, не е изобщо солено. Няма мирис, яде се много бързо(което за мен е много важно, тъй като не обичам да ям).
Не на последно място – цената – килограмът излиза под 6лв.

Сиренето има и един минус – прясно е и отвори ли се кофичката, трябва да се консумира до 24 часа. Но то затова е и в опаковки от 200гр.

 

Аз съм много доволен от това, че открих този продукт. Препоръчвам ви го горещо!

 

И един поздрав от вчера – Адидас явно са почнали да правят и мартеници(за спортисти може би 😉 ):

 
 
 

Това е от мен за днес! Очаквам вашите отзиви и коментари тук и  в социалките. А за всякакви други неща можете да се свържете с мен и по имейл – yassenkraychev@abv.bg.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top