Кинезиотейпинг

Апликация “звезда” с кинезиотейп

IMG_5794

Здравейте, приятели! Днес започвам да ви показвам различни апликации с кинезиолента. Това ще бъдат само материали за тейпинг, който съм пробвал лично или върху мои клиенти! Не е гаранция, че ще проработи при вас, но е сигурно, че аз съм се убедил, че има полза. Знаете, че това е мое кредо в СИЛЕН – само неща, проверени в практиката и изпитани от мен. 

 

На първо място – добре е да се запознаете с кинезиолентата и методите за боравене с нея. Вижте моите материали по тези въпроси – тук и тук.

>Сега към апликацията. Избрах я за начало на поредицата, тъй като е най-универсална. Поради голямото разтягане на лентата, се използва за облекчаване на болка, концентрирана на едно място. Може да се използва за доста части на тялото – гръб, кръст, рамо. Използват се 4 парчета тейп – дължината зависи от болката и мястото. Стандартно са 15-на сантиметра дълги. Вижте как да си ги приготвите в един от линковете по-горе. Ето инструкции стъпка по стъпка, а след това и снимки:

Почистете кожата добре от мазила, лосиони и т.н.
Тъканта трябва да бъде разтегната – ако апликирате кръста, накарайте човека да се приведе напред, колкото може и му позволява болката.
Разкъсайте хартиената част на лентата посредата, разтегнете на 70-80 процента(това става, като разтегнете максимално и върнете малко) и залепете точно върху мястото на болката.
Следващото парченце залепета перпендикулярно по същия начин, за да формирате кръст.
Другите 2 парчета залепете по същия начин, като двата кръста се “разминават”. Наричат го “звезда”, но на мен ми прилича на цветенце :)
Разтъркайте апликацията с ръка енергично 1-2 минути, за да активирате лепилото.
Когато човекът се върне в нормално положение на тялото, трябва да видите набръчкване и гънки по лентата. Това е желан ефект.

Разтегната кожа, по време на апликиране

 

Набръчкване след връщане в нормално положение

Така апликацията може да остане 3-5 дни. Допълнително може да се маже с гел, както и да се налага с лед. Аз предпочитам Дийп Рилийф(с ибупрофен). Този тейпинг съм го ползвал лично на гърба си, както виждате, и даде отлични резултати(за 24 часа).

 

Това е от мен за днес! Надявам се статията ви е била интересна и полезна. Очаквам вашите отзиви.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top