Кинезиотейпинг

Тейпинг при болка във врата и горната част на гърба

Снимка1014
 
 

Здравейте, уважаеми читатели! Днес ви представям за втори път апликация с кинезиолента. Този път става дума за атакуване на болка във врата или горната част на гърба. Тейпингът може да се приложи при проблеми в ромбоидните мускули, както и в долната част на трапецовидните. Има също така полезно въздействие и върху стойката. Апликацията е лично пробвана от мен и моя клиентка със завиден резултат – за по-малко от 24 часа. Същата дама ми свидетелства за положителното влияние върху позицията на рамената, което е доказателство за функционалността на кинезиолентата.

 

За тази апликация са ви нужни 3 стандартни парчета лента, като едното може да е леко скъсено според размерите на гърба на човека. Ето инструкции стъпка по стъпка:

Мястото на апликация трябва да е разтегнато – нека човекът се наведе напред, доколкото му позволява болката.
Направете “котва” от единия край на първата лента, залепете я от едната страна на гръбнака така, че с 25% разтягане да стига до линията на косата(не е добре да закача много косми, пречи на залепването). Приложете 25% разтягане, а последните 4-5 сантиметра оставете без никакво(както винаги).
Повторете стъпка 2 симетрично от другата страна на гръбначния стълб.
Определете мястото на болката. Разкъсайте третото парче кинезиолента в средата, хванете двата края, като боравите с хартийката, приложете 70-80% разтягане и залепете точно върху проблемната зона. Крайчетата залепете без никакво разтягане.
Разтъркайте енергично цялата апликация с ръка или парче от хартията, за да се активира лепилото.
Когато човекът се изправи, ще забележите гънки по лентата. Това е желан ефект. Оставете така 3-4 дни.

 
 

Състоянието може да се повлияе още по-добре, ако втривате и спортни гелове или кремове. Няма проблем това да става внимателно върху лентата, стига да не се закачат и повдигат крайчетата.

 

Това е от мен за днес, ако желаете да се сдобиете с кинезиолента, вижте секция Услуги на блога.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top