Мотивация

Мързел и фитнес

 
 

Здравейте, приятели! В днешната публикация ще се постарая да бъда кратък, но се надявам да разберете идеята ми.

 

Виждали ли сте следните хора във фитнес залата – такива, които имат вечната програма с параметри “понеделник- гърди и бицепс, сряда – гръб и трицепс, петък – крака и рамо”, както и неизменните 3 серии по 10 повторения, по 2-3 упражнения на мускулна група? Да, нали? И колко често тези представители на фитнес обществото нямат почти никакви резултати на физическо ниво, да не говорим за психическо и от гледна точка на характера.

 

За мен една голяма част от тези хора в залата ги е довел мързелът. Защо  мисля така? Ами защото е много по-успокояваща съвестта идеята, че “аз ходя на фитнес”. И там се започва със свалената от интернет програма, тренировки без реално отношение и цел. А какво всъщност е “фитнес” – в превод означава “добра физическа форма”, “годност”, т.е. не конкретно място или дейност. Според мен такива хора ги плаши мисълта да се натоварят истински, да се изпотят, да стигнат до някаква зона, извън зоната на комфорт. А да се излиза от нея е много важно, що се отнася до развитието на духа и характера чрез спорт и тренировки. Това, както знаете, ако следите блога, е най-важното нещо за мен.

 

Като извод искам да ви призова – не се страхувайте! Не се и срамувайте да вземете една медицинска топка и да я хвърлите 100 пъти във въздуха в някой училищен двор, а след това да кажете, че ТОВА Е ВАШИЯТ ФИТНЕС. И че е важна същината на едно нещо, а не това как се нарича и каква обвивка има. Затова говоря аз в СИЛЕН…

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top