IMG_5292
Тренировки

Прасец

Здравейте, приятели! Днес ще говорим за една интересна мускулна група – мускулите на прасеца. Тя е особена главно поради причината, че е най-отдалечена от сърцето, следователно най-трудно и бавно до нея достига кръвта, чрез която се доставят хранителните вещества и кислородът. Ето защо и тренирането на прасеца е малко по-специфично що се отнася до класическия бодибилдинг.

 

Традиционно за прасец се изпълняват 2 упражнения(като малка мускулна група). Повторенията в серия при тренировка за маса са 15 до 20. Позицията на пръстите на краката “вкарва” натоварването в различна част от прасеца, така че варирайте и този параметър.

 

Сила и маса(личен опит). На първо място споделям мои преживявания от времето, когато тренирах футбол и отвреме навреме се ходеше на фитнес. Бил съм на 17 години някъде. На машина за прасец тогава правех изправяния на пръсти със 130кг, в серии по 15. Това беше и максимумът на онзи уред, доколкото помня. Моят прасец е далеч от масивен и тогава за пръв път осъзнах, че има разлика между сила и маса. Явно хилядите спринтове и километри тичане, навъртяни през годините бяха оказали влияние. А за футболът специално прасецът е доста важен и при играта с топка – за удари без подготовка, дълги пасове от място, фалцови удари от преки свободни. А тези компоненти на играта ми бяха силни. Така че – като идея за финал – комбинирайте бодибилдинг тренировките с функционални такива, за да имате работещи и полезни мускули(в случая говорим за прасец).

 

Ако ви харесва това, което правя и блога като цяло, ще се радвам да го споделите с приятелите си в социалните мрежи.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top