Други

Испания, спорт и блогване

Здравейте, приятели! Преди няколко седмици се върнах от почивка в Мадрид, Испания. Реших да ви споделя някои впечатления, свързани със спорта и блогването, тъй като имах такива преживявания.

 

Не съм добър в писането на пътеписи, но ще разкажа някои неща. На първо място се сблъсках с трудната и скъпа връзка с интернет. Това е причината да не пускам материали в СИЛЕН директно оттам. Като блогър(вече се възприемам като такъв, почти 2 години редовно пиша) бях доста разочарован, тъй като тази работа не може да се върши без връзка с Мрежата. На мнение съм, че светът се е докарал до такова положение, че интернет трябва да има навсякъде и по всяко време. Не съм пристрастен, просто такава е ситуацията – твърде много хора вече работят чрез Интернет. Както и да е, не е болка за умиране, но може би е имало някой от вас, който е “страдал” заради липсата на статии цяла седмица. Толкова по този въпрос, да му мислят испанците и ЕС дали трябва да се слагат ограничения.
Стрийт фитнесът в Испания. Хората в Мадрид спортуват масово в парковете, и то по всяко време – включително и в 15ч следобед… Отдавна съм свикнал с идеята, че на западняците не им пречи да тренират дори сред тълпи от туристи. Насред огромния парк Буен Ретиро(1.5кв.км.) видях площадка с лостове и успоредки. Бяха доста и доста добре направени – вижда се на снимките. По-нататък имаше и “уреди” като тези, които слагат и тук, и които аз намирам за безсмислени.

 
 
 

Футболът. В Мадрид има 3 силни отбора – Хетафе, Атлетико и Реал. Посетихме “Сантяго Бернабеу” и това беше едно от най-яките преживявания, които съм имал в чужбина. Бил съм и на Сан Сиро в Милано, но това е нещо…”галактическо” 😉 Турът е до голяма степен интерактивен, каращ посетителите да настръхват. Не съм фен на този клуб, но определено беше зашеметяващо. Ще оставя снимките да говорят повече, но 19-те евро за вход си заслужават отвсякъде. Стъпихме в съблекалните, баните, тунела, на резервната скамейка и терена, в пресцентъра… Снимал съм и чешмата за миене на обувки – стори ми се доста интересна снимка в контекста на СИЛЕН – дори хората, печелещи милиони и имащи на разположение всичко…имат кал по обувките и се налага да си я чистят, за да не превърнат всичко в кочина. Мисля, че е поучително! След това направихме един брънч в кафето на Реал Мадрид, което също е много добро(и има безплатен Интернет, без пароли, регистрации и тем подобни!).

 
Спирката на метрото
Почит към Алфредо Ди Стефано
Панорама от кула Б
Обувки и топки от 40-те
Гений
Гений
Златна топка…на гений…
Шкафчетата на футболистите
Нещо, което никога няма да ми се случи наистина.
 

Това е от мен за днес! Ако материалът ви е харесал, споделете го в социалните мрежи. Благодаря ви. Ако искате връзка с мен, разгледайте секция “Услуги”.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top