Мотивация

3 ключа за справяне с депресията

Здравейте, приятели! А за недоброжелателите казвам – не, няма научни доказателства за това, което ще прочетете по-долу! Който види смисъл в него и го възприеме – нека пробва!

 

Реших да напиша този материал, защото наблюдавам много хората около мен. Вече несъзнателно анализирам стойка, походка, физика на заобикалящите ме. Нещо като професионално изкривяване. И забелязвам доста неща. След това, ако познавам дадените личности, свързвам облика на тялото им с характера и настроенията. Доста е интересно. Така ми хрумна идеята, че има нещо общо между “депресираните”, тъжни и неудовлетворени хора и физиката им. Затова предлагам 3 идеи, три стъпки, които да опитате, ако се чувствате не на място и сте недоволни от себе си(имате ниска самооценка).

 

Тренирайте! Да, звучи банално, особено в сайт за спорт. Обаче си има редица доказани ползи – повече кислород в организма, сваляне на излишни килограми, градене на мускулна тъкан, отделяне на ендорфин, повишаване на самочувствието, придобиване на сила, отделяне на токсини от тялото чрез изпотяването и много др.
Тренирайте правилно! Това вече е стъпка, която надгражда предходната. Много хора, които имат ниско самочувствие, се характеризират със свлечени рамене, заоблен гръб, издаден напред врат. Ако започнат да тренират, доста често прекаляват с “най-оборотните” упражнения – лежанка, бицепсово сгъване…и допълнително утежняват положението си с хиперактивирането на бицепса, гърдите и предното рамо. Ето защо точната тренировъчна програма е много важна. Ако ви я изготвя инструктор или персонален треньор, помолете го да ви обясни кое упражнение защо се прави, защо е такава подредбата им и т.н. Внимавайте, за да се убедите, че написаното е добро за вас.
ПОВЯРВАЙТЕ, че моделирайки тялото си, можете да моделирате съзнанието си. Без тази стъпка успехът не е напълно сигурен. Направете си следния експеримент: влезте в заведение с доста хора, не гледайте никой в очите, ходете с наведена глава – как се чувствате? Сега повторете същото, но влезте с изправено тяло, отворени рамене, поглед, гледащ напред…по-различно е, нали? Не става дума да ходите, все едно заведението е ваше и да парадирате, разбира се. Идеята е, че начинът, по който изглеждате, определя отношението на другите спрямо вас. А оттам идва и вътрешната удовлетвореност. Не от одобрението на другите(не ме разбирайте погрешно), а от усещането, което оставяте у тях. Вече никога няма да сте същият и другите ще го знаят. Повярвайте и опитайте!

Предлагам на вашето внимание и още две неща – тази моя публикация и списъка с услугите ми – ако ви харесват моите идеи и имате нужда от помощ, свържете се с мен! Аз съм с вас – персонално и чрез СИЛЕН!

 

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Идеята СИЛЕН | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top