Кинезиотейпинг

Кинезиотейпинг за бременни (малко информация)

IMG_5806

Здравейте, уважаеми читатели и читателки 😉 Днес реших да споделя малко информация, за която обаче нямам преки впечатления. Казвам го предварително, никога не съм ви залъгвал относно това дали съм пробвал или не дадено нещо. Става въпрос за използване на кинезиолента от бременни жени.

 

Как може да помогне лентата на бременните?

При болки в кръста – знаете, че това се случва при някои жени Нормално, плодът измества тежестта върху таза и оттам могат да дойдат подобни проблеми. Ето и подходяща апликация с инструкции стъпка по стъпка.
При подути глезени и други стави – за лимфатен дренаж. Използва се лента, изрязана като “ветрило”. Приложението е върху подутото място, всяко “краче” поотделно, без или с минимално разтягане. Две такива ленти се кръстосват върху травмираното място. Как да изрежете лентата, вижте тук.
И накрая – това, което именно не съм пробвал – специфичните апликации за бременни. Те са върху корема, като се наричат “колан”. Идеята е да поддържат тежестта на корема отдолу, като подпомагат така гръбните мускули. Направете проучване в интернет, тук идеята ми е просто да обърна внимание, че такова нещо съществува.

Това е от мен за днес! Приятели, тази статия е просто като аларма, като подсказка, че можете да пробвате нещо ново. Желая здраве и позитивни емоции на всички!
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


To Top