Възстановяване

Самомасаж с тенис топка + Fit Brother ep.5

 
 

Здравейте, приятели! Днес качвам едно видео от миналата седмица, което мислех да е само част от риалитито, но пък докато го правех осъзнах, че темата е доста по-сериозна. И това е хубаво, защото Fit Brother се превръща в неразделна част от СИЛЕН – просто понякога се случват интересни неща “по път”, без да е замисляно предварително.

 

Какво се случи миналата седмица? Не знам дали съм споменавал, но от време на време получавам една много дразнеща болка в гърба – винаги на едно и също място, в долната част на десния ромбоид(може би?!?!). Това съм установил засега. Оттам нататък – търся коренa на проблема. Не се заблуждавам, че с лекуване на симптома ще елиминирам причината! Това много лекари трябва да си го запишат според мен. Да си го запишат!!! Преди време си бях правил успешно кинезиотейпинг, този път се освободих по интересен начин от болката(и то моментално, за минути).

 

Какво направих? Реших да си направя самомасаж с тенис топка. Правил съм го и преди, знам какво представлява и се наех да опитам. Легнах върху топката точно с контузеното място…и си видях роднините посред бял ден – болката беше много силна. Стиснах зъби и продължих 2-3 минути. Станах и…о, чудо – бях като чисто нов. След това излезнах за тренировка с намерението вечерта пак да пробвам масаж с топката. И ми хрумна да го снимам…почти нямаше болка. Може би щеше да е по-интересно да снимам първия път, но тук пак се вижда идеята.

 
 
 

Без да съм лекар ви споделям нещо, научено от опит. Ако желаете – пробвайте! Направете и ваше паралелно проучване за самомасажа. Препоръчвам и на младите спортисти да се поинтересуват – за съжаление на малко места у нас ще им споменат тези техники. Това е от мен за днес!

 

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Лесен лек за болки във врата | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top