От Кухнята

ИмуноШот

Здравейте, приятели! В днешната публикация искам първо да обясня нещо, свързано с поддръжката на блога. Може би сте забелязали, че пиша доста по-рядко… И страшно съжалявам за това! Нямам обаче какво да направя, поради две причини – искам в СИЛЕН вече да има само качествено съдържание, което отговаря на критериите ми, които развих през тези години; от друга страна съм ограничен откъм време – пети курс студент по право съм и вече нещата са сериозни(поне така, както ги върша аз).

 

След тези уточнения, започвам същинската тема. Преди няколко месеца направих 5-дневен детокс със сокове. Оттам ми се породи интересът към извличане на полезни вещества в течна форма…и се роди напитката, която ще ви представя днес. Няма да бавя топката, а карам направо.

 

Става дума за силно енергизиращ и имуностимулиращ сок. Наричам го ИмуноШот, защото е доста лют и едва ли можете да изпиете повече от 100-на милилитра наведнъж. Но все пак опира и до вкус и поносимост, разбира се. Ето и съставките:
1 голям лимон

1 малка зелена ябълка(или половин голяма)
2 “кокалчета” джинджифил
по желание можете да добавите куркума или канела на прах

Изцеждате всичко в сокоизтисквачката и пиете. Сутрин е адски ободряващо, загрява гърлото и стомаха. Джинджифилът е известен с имуностимулиращото и антибактериалното си действие, лимонът е пълен с витамин Ц и е алкален(а не кисел, ако и вкусът му да е такъв), ябълката придава малко сладост и мекота на сока. В есенно-зимния сезон определено имаме нужда от малко подкрепа за борба с вирусите и настинките. Днес пих и сутринта, и преди тренировка, като установих, че този шот е и добър за преди тренировка! Определено тонизира и ви настройва за натоварване.

 

Ето ме преди днешната тренировка с щангата у дома:

 
 
 
 

Това е от мен за днес! Ако ви харесва СИЛЕН, искате да споделите нещо, да зададете въпрос или да поръчате услуга, не се колебайте да ми пишете на yassenkraychev@abv.bg, както и във Фейсбук.

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top