Мотивация

Моите грешки в спорта

Здравейте, приятели! СИЛЕН започна като блог, в който да споделя наученото от мен през годините ми в спорта. Смятах(и още смятам, но идеята много се разви), че това, което ми се е случвало през 10-те години в юношеския футбол може да помогне и да е полезно на други хора. Трябва да се отбележи и нещо друго важно – у нас има голям дефицит на реална самооценка и самокритичност. Ето защо, тъй като се стремя блогът ми винаги да е различен и уникален, днес ще опиша накратко главните мои грешки, които съм допуснал в периода между тези две снимки:

 
 
  

И така, да започваме направо – моите грешки в спорта и фитнеса:

Не се научих да се храня както трябва и да кача килограми по-рано. Нямах волята да спазвам режим, както и визията как трябва да се случи. Точка.
Не намерих навреме правилната информация относно фитнеса за футболисти, мускулните дисбаланси и как правилно да тренирам допълнително, за да развия физиката си така, че да ми помага в спорта. Слушах треньорите, които доста често са ме учили на грешни неща и порочни практики. Пример – хиляди коремни преси седмично. Не, благодаря!
Късно се усетих, че за да прогресираш в спорта(специално футбола), в нашата действителност е необходимо да работиш много допълнително сам. Говоря за технически и тактически умения. И пак няма гаранция, но все пак!
Впоследствие, след футбола, продължих да допускам същите грешки. Минаха 2-3 години, преди да си изясня горе-долу някаква концепция за персоналното трениране.

И така, това са базовите ми грешки. Признавам си ги без бой. Съжалявам, че съм ги допуснал определено. Но през тези години се случиха и много позитивни неща(повечето). НЕ се хваля, а казвам факти – научих се на дисциплина, изградих си характера, видях отношенията с колектив, участвах в битките на терена, срещнах се с контузиите и всички други дребни детайли, свързани със спорта. Мога да изброявам още много, но няма смисъл. Важното е едно – че сега опита мога да комбинирам с поправените грешки. И, мисля, вървя напред.

 

След всичко казано, може би разбирате откъде идва желанието ми и страстта, с която помагам на младите спортисти(и футболисти), които ме търсят. Това е и една от идеите за развитие на СИЛЕН – да работя персонално с все повече млади играчи. Не се срамувайте и колебайте(ако ви харесва това, което правя) да ме потърсите в социалните мрежи или на имейл yassenkraychev@abv.bg .

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top