Други

За мен

След старта на новата версия на СИЛЕН преценихме, че е добре да има такава страница. Вярно е, че който следи блога, знае доста неща за мен, но все пак. Най-важното в случая е да можете да проследите спортния ми бекграунд, нещата, които съм научил, за да се стигне до този момент в развитието ни – моето и на сайта.

Първи стъпки

qsenmaluk

От бебе съм с топка в краката. Дядо ми Димитър Генов е бил професионален футболист,  шампион на България, голмайстор на Спартак Пловдив, а след това треньор в ДЮШ. Това са обстоятелствата, които дават старт на връзката ми със спорта като цяло. Няма да се впускам в повече подробности, но определено не съм израснал с таблет в ръката(не съдя, просто през 90-те тези неща не бяха измислени). Споменавам го, защото знанията и възгледите ми сега са несъзнателно формирани близо 25 години.

Училище и ДЮШ

20150203_133221 botev-gigant5 Copy of 30082007 Photo-0228

В първи клас имах щастието да попадна в едно училище с момчета, също като мен с футболни мечти. И не само мечти, ами и талант – създадохме добър отбор, без да сме спортна паралелка. Спечелихме градски футболен турнир, а на училищните първенства винаги достигахме четвъртфинали и полуфинали. Повечето от нас се ориентираха и към ДЮШ. Аз, естествено, избрах Спартак Пловдив, макар че и треньори от други отбори се интересуваха от мен. Както обичам да казвам аз, обаче, не се бяхме родили в правилното време за футболисти. Безпаричието в клубовете беше повсеместно – нямаше нито за екипировка, нито за лагери, всичко беше от душа и сърце…и на частни доброволни начала. По икономически причини дойде и краят на школата на Спартак и се наложи да си търся друг отбор. След кратки перипетии се преместих във ФК Тракия Пловдив, където изкарах до мъже.

Паралелно с футбола тренирах и плуване, без да имам амбиции в този спорт. По задължение съм участвал и в щафети, кросове и други подобни състезания. Спортът не ми попречи да завърша елитната ЕГ “Пловдив”, като се гордея и с това, че не съм пропуснал нито една тренировка – освен поради контузия.

След футбола

image-bd8438b852c6c70a9871a710303f262f21fc411a1a6bc9402c7a0aca681fa648-V 494_4955138159005_2136442314_n

Photo by Georgi Kazakov (www.georgikazakov.com)

След “ерата” в живота ми, свързана с играта, потърсих образование и реализация. И през 2015г. завърших право в ПУ “Паисий Хилендарски”. Странно, нали? Може и така да е, но за мен парчетата от пъзела се подреждат съвсем логично. Тренировките са ми дали не само умения, а са възпитали в мен и редица други качества, помагащи ми да постигна целите, които си поставям. Никога не съм и допускал, че няма да се занимавам със спорт. Така една обикновена вечер стартирах блога. Кръстих го спонтанно СИЛЕН, без  да се замислям толкова. Идеята ми беше да споделям опита ми, натрупан в годините от футбола.

И каква стана тя… Станах блогър, автор, опитвам се да се развивам, да пробвам нови неща. Някои се получават, други  – не, но определено смятам, че вървя напред. Тренирах навън, у дома, а сега и в зала. Интересно ми е да опитам всякакви елементи от физическата подготовка. Грижа се за здравето и кондицията си. Целта ми е да обърна внимание на повече хора да го правят, но с мисъл и ясна визия. Участвах в събитията Urbanathlon Sofia и Legion Run 2015, a гледам напред и към други подобни формати. Всичко пречупвам през призмата си като преживяване, емоции и опит. Новите планове в главата ми се зараждат един през друг.

Заключение 

Миналото на всеки човек оставя виден отпечатък в настоящето. Който ме познава или общува с мен в някаква връзка, е наясно с характера ми – до голяма степен го дължа именно на спорта. Във футболните години и след това съм допускал също много грешки, имал съм и некомпетентни треньори. Цялата тази информация съм я събрал и анализирал, което ми помага днес, когато работя с клиенти или пиша статии. В това се крие моята най-голяма сила като фитнес/спортен блогър – по емпиричен път съм стигнал до много истини, грешките съм ги изпитал на гърба си, а днес ви представям наученото в този сайт. С надеждата да е полезно за някого.

В последна сметка разбрах и формулирах всичко, което мисля за спорта в един клип. Нали знаете – малките хора говорят за други хора, обикновените за неща, а великите – за идеи! Шегувам се, разбира се! Не държа да имам огромна аудитория – не се оценявам според лайкове или нещо подобно. Ценя хората, които споделят или се вдъхновяват от Идеята! Дори и да е само един освен мен, СИЛЕН ще съществува…

За контакт

За връзка с мен използвайте социалните мрежи, както и имейл yassenkraychev@abv.bg.

Поздрави и успех!

 

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top