Възстановяване

Фоумролинг

Приятели, дойде ред да организирам и “лайв” събитие – за което ще ми помогнат моите приятели от Декатлон. Още сега каня всички тази събота, 20.02, от 17ч в Декатлон Пловдив на демонстрация на техники за самомасаж с фоумролер. Елате, за да се поразмачкате напълно безплатно, да се запознаем или пък да съчетаете тези неща със спортни покупки от магазина. Ще има осигурени фоумролери, шалтета и свободно пространство, така че са ви нужни само удобни дрехи, желание и добро настроение. Предвидил съм кратко обяснение на принципите на този вид масаж, както и обяснение на основните упражнения, които вършат работа на повечето хора. Заповядайте!

20160215_164113

Какво представлява самомасажът с фоумролер? Всъщност, може би трябва да започнем от това какво е фоумролер? Наименованието идва от английските думи foam(пяна) и roll(търкалям се). Уредът е или направен от монолитно парче твърда пяна, или от пластмасов тубус, покрит с пореста материя, която може да бъде оформена на вълнички/топчета. А сега – самомасажът. Целите са му две основни – миофасциално освобождаване(фасцията е тънката ципа, покриваща цялата ни мускулатура) и чисто механично въздействие върху тялото(най-вече гръбначните прешлени). Идеята е да се отпуснат мускулите, чрез което ставите да се върнат в естественото си  положение. Изобщо целта на всички техники за възстановяване е възвръщането на нормално заложените функции на органите и системите на човешкото тяло.

Как се изпълнява самомасажът с фоумролер? Най-често допусканата грешка, която забелязвам, е яростното търкаляне върху уреда. Не се прави така. Как ще се отпусне един натегнат мускул, ако му предоставите агресивен стимул? Терапията с фоумролер в началото винаги е болезнена, но се изпълнява бавно. Ако има търкаляне, то трябва да е с не повече от 2-3см в секунда. По-добрият вариант за мен е да се намират натегнатите зони и тялото да се отпуска върху тях, докато не се усети отпускане. Не се масажират директно кости или стави. След миофасциалното освобождаване е добре да се пие повече вода заради отделените токсини. В интернет има много клипчета, но това са основните неща, на които да се набляга и които се грешат. Подходящо време за фоумролинг е сутрин след ставане, при продължителна работа на бюро, преди и след тренировка, както и преди лягане. За цената си е страхотен уред, който препоръчвам на всичките ми клиенти, приятели и близки. Струва колкото един масаж на цяло тяло, а се ползва с години от цялото семейство и е винаги под ръка. Откакто ползвам у дома и в залата(около година), не се отказвам от него за нищо на света. В този материал съм показал две техники за самомасаж – ако желаете, започнете от тях.

Това е от мен за днес! Ако искате да се свържете с мен или да ползвате услугите ми – използвайте социалните мрежи! Чакам ви и тази събота в Декатлон Пловдив!

Поздрави и успех!

2 Коментари

2 Comments

  1. Pingback: СИЛЕН в ДЕКАТЛОН | Silenbg

  2. Pingback: Тренирай с мен! | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top