Тренировки

Изометрия в действие – висене на лост

Днес ви представям едно много просто упражнение, както и различните ползи от него. Става дума за изометрично упражнение за предмишница – най-обикновено висене на лост. От 2-3 месеца съм го включил в почти всяка моя тренировка и виждам доста добри резултати. Винаги ми е било комплекс, че имам слаб хват, което идва от слаби мускули на предмишницата. Е, започнах доста усърдно и успешно да поправям това. Правя 3-4 различни упражнения за тази малка мускулна група и забелязвам по-голяма лекота при дърпащите упражнения и чисто визуална промяна. Упражненията не отнемат много време, могат да се правят дори в почивките между други серии.

Поради функцията на мускулите на предмишницата, те са доста трудни за натоварване и предизвикване на растеж. Нещо като прасците. Ако нямате генетична предиспозиция към здрав хват и “дебели китки”, то висенето на лост е идеално за вас.

  • 4-5 серии до отказ висене на лост
  • комбиниране с още 1 упражнение за предмишница – фермерска разходка, сгъване с дъмбел и др.

В хода на тренировките установих още две ползи от това упражнение. Първата е свързана с декомпресията на гръбначния стълб. Чрез висенето се отпускат прешлените и гръбнакът се връща в естествената си позиция. За някои хора може да бъде много облекчаващо. Втората е с оглед друга моя любима тема – добра стойка и здравето на рамената. В клипа, за който ще дам линк, физиотерапевт обяснява необходимостта от разтягане на един важен мускул.

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Тренировка с ластици на открито + предмишница | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top