Други

Как да си направим speed ladder за по-малко от 5 лева?

IMG_5292

Ако се занимавате със спорт, в който се изисква бързина и добър демараж, вероятно сте чували/виждали/ползвали т.нар. speed ladder – стълбичка за бързина. Това е един много прост уред, който обаче по магазините и в интернет струва неоправдано скъпо – между 40 и 60лв. В днешната статия искам да ви покажа как да си го направите за под 5 лева, като вложите и около час от времето си.

Ще ви бъдат нужни: няколко метра канап, ролка скоч(армирано тиксо, дъктейп), кутийка кибритени клечки, 20-на сламки за пиене. Предполагам някои от тези вещи и в момента имате у дома си.

Гледал съм няколко клипа в нета по темата, но никъде не се предлага моят вариант. Той е и най-приложим, тъй като материалите се намират у нас без проблем, а с моята техника уредът става доста издръжлив и най-важното – не се плаши от дъжд и роса. Сглобих едно видео, в което се вижда и става ясно всичко. Ако имате въпроси, пишете коментар тук, във Фейсбук, или на мейла – yassenkraychev@abv.bg!

Стълбичката е чудесен уред за развиване на бързина. Има десетки дрилове, които можете да изпълнявате – от най-елементарния в началото на клипчето ми, до доста сложни, с много стъпки, с движение назад и т.н. Аз вече включих в занимания на открито новата домашна екипировка и съм супер доволен!

Ето и една компилация с дрилове:

Накрая, искам да обявя, че с този материал поставям начало на серия, посветена на домашно направена екипировка. Очаквайте нови статии с уреди, които можете да си направите сами за малко пари. НЕ обявявам война на фитнес залите, но искам сам да изработя някои неща, които ще ми вършат страхотна работа в тренировките на открито. Ще имате възможност да ги видите, заедно с инструкции и идеи. А накрая, разбира се – всичко в действие! Ако статиите и блогът ви харесват, ще съм ви благодарен да го споделите в социалните мрежи. Можете да използвате бутончетата тук!

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top