Мотивация

5 неща, които можем да научим от спортистите!

trakiq-loko-qsen-goal

Наскоро ми хрумна, че има много неща, които могат да се научат от спортистите. Реших да ги споделя с вас – тези пет точки съм научил от личните ми преживявания и наблюдения. И не, не става въпрос за “съмтаймс люн, съмтаймс уин”.

  1. Грижете се за себе си! Това го може всеки спортист, гарантирам ви! Атлетите са винаги нахранени, добре облечени и правят така, че да им е максимално комфортно във всяка една ситуация. Така че – старайте се да организирате ежедневието си така, щото да сте си добре! По този начин ще извличате в най-пълна степен потенциала си.
  2. Разберете, че животът не е честен! А след това, още по важно, – че този факт само трябва да ви стимулира. Кофти е да те победят с гол от засада. Но е два пъти по-сладко, ако успееш да превъзмогнеш неправдата и да излезеш краен победител. Ако пък не успееш, ще знаеш, че си дал максимума. Или, както се казва, “дадохме всичко от себе си”.
  3. Вярвайте в себе си! Не на сто, а на 110%! Ако спортистите не го правеха, Стефка Костадинова нямаше да скочи 209см, нито пък Кубрат Пулев щеше да стигне до мача за световната титла. С каквото и да се захващате, ако не вярвате в позитивния изход, то е твърде вероятно той никога да не настъпи. Или, както се казва, “Ай лайк дъ гуд харт, дъ гуд компромис…и дъ билийф!“.
  4. Взимайте всичко насериозно! Да уцелите десятка със стреличка за дартс не е най-сериозното и фатално нещо на света. Но хайде кажете това на участник в световното  по дартс!!! Твърдо възможно е да уцели вас в десятката и да не иска да си говорите повече. Или, както се казва, “евридей из вери импортант”!
  5. Не взимайте нещата толкова насериозно! Това е другата страна на медала. Забавлявайте се с всичко, което правите, така нещата се случват сякаш по-лесно, а освен това си щадите нервите и психическите сили. В днешно време повечето хора имаме склонността да задълбаваме в незначителни или несъществуващи проблеми. Така че, отпуснете се и просто се наслаждавайте. Или, както се казва, “ай лайк джоукинг уит дъ плейърс…ай лайк ту фъни гай“.

Това е материалът ми за днес! Ако не ми вярвате – посетете няколко тренировки на спортисти – ще забележите проявление на поне няколко от тези точки. Ако материалът ви е харесал – споделете го в социалните мрежи! Благодаря!

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top