Тренировки

ЛИЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ И МАСОВА ПСИХОЗА

Снимка0276

Не, нямам амбицията да взривявам родната фитнес аудитория. Просто показвам поредната стъпка от “пътуването” на една млада жена в света на спорта. С Емили тръгнахме от А,Б и не сме спирали да вървим напред по отношение на нейното развитие. Кондиция, сваляне на килограми, трупане на мускули, сила, увереност, умения, подобряване на здравословно състояние…и много други. Това направихме накратко казано чрез тренировките за нея.

Днес качвам клипче от финала на една тримесечна програма, в която целяхме да покачим мускулната й маса и да увеличим силата. Поставихме като маркер клек и тяга с килограми, равни на нейните. Е, постигнахме го. Тягата не можахме да филмираме по технически причини, но клекът е налице. 52.5 кг, това е резултатът й. Като лично тегло Еми тежи между 52.5 и 53.5кг, зависи какво е яла през деня 😉

През седмиците променяхме леко параметрите на програмата й, що се отнася до силовата част в началото. Тръгнахме от вработваща седмица без големи тежести, после няколко седмици 5х5, след това 6х3, накрая стигнахме и до тежести, с които правеше повторения двойки. Адаптирах всичко специално за нея и нещата се получиха.

Ето и видеото:

И така…всичко гореописано се случи във време на масова психоза. Не спирам да слушам по новините как върлува грип и как има много сняг. На всичките ми колеги им е супер студено или пък са болни. Никой не е застрахован, но ми се струва, че психически прекалено много се поддават на внушенията. За мен нещата стоят по по-различен начин – не съм спрял да тренирам, не слагам по пет ката дрехи. Затова пускам във Фейсбук страницата на блога тези снимки вечер и навън по къси гащета.  Идва ми прекалено малко тази истерия покрай лошото(но все пак нормално за януари за нашия климатичен пояс) време и вирусите, които върлуват. Откакто се помня човек всяка година има грип – свински, пилешки, не знам какъв…ами човек ако не се грижи за себе си и не е позитивно настроен, винаги може да го хване някоя болест.

Така че, пийте си витамините, чайовете, билките, калявайте се, пък каквото ще да стане.

Започвам 2017 година в сайта оптимистично и мотивиращо. Имам намерение така и да продължа. Очаквайте новия ми проект съвсем скоро. А дотогава, и като лека подсказка…защо не си припомните нещо 😉

ПО-ЗДРАВИ и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top