Тренировки

Предмишница

Със сигурност и преди съм писал за тази малка мускулна група. Със сигурност винаги съм искал здрав хват, но никога не съм правил достатъчно, за да го постигна. Ето защо сега започвам тази серия в блога.

Идеята ми е да споделям просто ей така различно упражнения за предмишницата и най-общо за заздравяване на хвата, като във всеки материал ще давам и моите впечатления.

“Предмишникът” е един от най-мъжествените(според мен) мускули. Израз на сила, заплаха, но и естетика. Кой обича китки като на пиле? Е, аз съм сравнително ощетен от биологична и генетична гледна точка, та хватът ми винаги е бил слаб, а китките – тънки. Всъщност, реално размерът на самата става не може да се промени и е генетично обусловен, но пък човек може да се постарае и да натрупа сила и маса в мускулатурата от лакътя надолу.

Как ще подходя в тренировките? Ами просто ще добавям на края на заниманията ми или в почивните дни най-различни упражнения за тази част на тялото. Вече все повече се напрягам от зададени стриктно програми, без възможност за лавиране. Затова в случая ще се осланям на инстинктите си, но и на някои принципи – по-голям обем, интензивност, честота на тренировките.

Започвам с първото предложение за тренировка на предмишниците – изометрично държане на тежести на място. Нещо като фермерска разходка…само че без разходката. Взимате подходящи тежести и стискате до отказ. Повтаряте 3-4 пъти. Аз хванах 2 тридесеткилограмови дъмбела. Можете и да си засичате времето и всеки път да опитвате да го подобрите. На мен това упражнение много ми допада!

Следете поредицата! Ако имате предложения, въпроси или просто искате да ми кажете “Здрасти”, не се срамувайте да го направите в социалните мрежи или на мейла yassenkraychev@abv.bg !

Поздрави и успех!

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Предмишница 2 | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top