20150119_164818
Възстановяване

Нова ефективна апликация с кинезиолента!

Миналата седмица на един от традиционните съботни мачове на малки врати, в които участвам, имах дежа вю. “Вече  видяното” беше случка от последния ми сезон в юношеския футбол. През 2010г. на една контрола от предсезонната подготовка през февруари, на т.нар. “Пето” помощно игрище на ст. Пловдив, опитах силен удар към вратата на противника. Ударът мина, но закъснял защитник ми “подложи”, казано на футболен език, и засрещна с бутоните си областта на палеца на левия ми крак. Изпитах силна болка, наложи се да прекратя участие в срещата и да се отправя преждевременно към съблекалнята. Няколко дни по-късно обаче имахме нова контролна среща, срещу юношите на по онова време набралия скорост отбор на Сливен. Играх и в този мач, но след него с мъка успях да извадя крака си от иначе верните ми Adidas Predator. Палецът ми беше силно зачервен и ме болеше. На другия ден ми направиха снимка и се видя, че имам отчупено парченце (около 1см) от костта на палеца. Докторът ми обясни, че практически няма какво толкова да се направи, тъй като, ако искам да го гипсирам, трябва да ми гипсира глезена и да бъда обездвижен около 30 дни. Това нямаше как да се случи, тъй като мачовете от пролетния полусезон чукаха на вратата. И така, използвах обикновен лейкопласт и омотах здраво палеца и първия пръст на крака, починах 1 седмица и се върнах към тренировъчния режим.

Връщаме се отново към ситуацията от миналата седмица – е, тя беше идентична с гореописаната, само че подлагането се получи не при опит за удар, а за изчистване – което няма никакво значение за материала. Усетих същия удар и същата болка. След мача палецът ми отстрани беше посинял на същото място, където беше счупването от 2010г. Веднага започнах налагане с лед. Използвах и една идея от списание Men`s Health – да се редува налагането с лед с мазане със загряващ лечебен гел. Един от любимите ми е Deep Relief. За пръв път ползвам тази тактика и резултатите бяха много добри. На другата сутрин болката беше много намаляла и реших да пробвам една нова апликация с кинезиотейп.

Мисля, че използването на кинезиолента най-добре се представя чрез видеоклипове, затова направих един клип по темата. Приятно гледане!

Надявам се статията да ви е била интересна и полезна! Ако ви харесва това, което правя, или имате въпроси, можете да ме следвате във Фейсбук и Инстаграм.

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top