Тренировки

Има ли най-добра тренировъчна програма?

IMG-bfe6d8214a0c959a907366c5f746e9ac-V

Честният отговор е кратък и ясен – не. Има добри тренировъчни програми, които вършат работа за постигане на дадена цел. Никога не трябва да се забравя обаче, че всеки човек има индивидуални характеристики, анатомия, нервна система, метаболизъм и личностни качества. Ето защо понякога най-доброто за един не върши работа на друг. Доста фитнес треньори спекулират с “това, което работи” и е “най-ефикасно”, преследвайки комерсиални цели. Доказателство за това е, че има хора, които трупат мускули и извайват релеф с типични бодибилдърски програми, но също така и с кросфит, а защо не и с тренирвки единствено със собствено тегло. Има прекалено много променливи, за да се каже коя е най-добрата програма. Дори да се конкретизира, да речем – най-добрата програма за релеф, отново променливите са твърде много.

Във втория епизод на FitBrother Kodzha Kaya споделям какъв подход съм възприел и какви са целите ми. Към момента тренирам по класическата хибридна програма 5х5…като лека полека минавам към по-големи тежести и повторенията ми варират около 3х3, а финалната ми цел е да дръпна възможно най-много килограми мъртва тяга. Това е едното ми предизвикателство за момента.

Цялата концепция на новия фитбрадър е това, че едновременно със силовите тренировки, искам да се подготвя и за едно бягане в пресечен терен. Да, не е дълго, малко над 3км, но аз доста отдавна не съм се занимавал с продължителна кардио дейност. Сега желанието ми е, без да гоня някакъв феноменален резултат, да повиша издръжливостта си и да се насладя на тичането до вр. Коджа Кая на 12.05. тази година.

Тези две обстоятелства ми дадоха идеята за видеовлоговете, които шеговито по традиция наричам FitBrother. Във втория епизод ще видите кратки размисли около тренировъчната система 5х5, както и възможностите за модифициране, които обмислям. Приятно гледане!

Ако искате да прочетете допълнителна информация за 5х5:

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top