Тренировки

Кардио подготовка

Миналата година с моя приятел, съотборник и кумец Любо участвахме в кратка дистанция на планинското бягане Коджа Кая – http://silenbg.com/2019/05/13/%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%80-%d0%ba%d0%be%d0%b4%d0%b6%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%8f/

Тази година, за да спазим традицията да направим някое по-интересно бягане заедно, избрахме да се включим в Лудогорски маратон 2020, и по-точно – дистанцията на 11 километра. Още не сме проучили подробности за маршрута, освен че е около Разград…което става ясно и от името.

Харесвам такива предизвикателства, защото ми се налага да тренирам по-специално преди тях. 11 километра не са малко, не съм тичал толкова от юношеските години. Имам около месец и половина, за да повиша издръжливостта си. Обичам да предизвиквам тялото, така се чувствам психически удовлетворен и разчупвам рутината в спортните ми занимания. Естествено, идеята ми е да споделям различни аспекти от подготовката ми – от гледна точка на периодизация, резултати, възстановяване, психология, ако щете.

Започнах миналата седмица с бягане на пътеката във фитнеса. Съвсем скоро ще излезна навън, защото натоварването на пътеката и това навън не могат да се сравняват. Като помощник този път ще имам и фитнес гривна, която съм свързал с Хуауея ми. Дава ми доста данни и мисля, че ще е интересно да ги анализирам накрая. Ето скрийншот след първите занимания.

Ето и едно кратко видео за идеята, което също записах миналата седмица:

Очаквайте нови статии, а накрая, живот и здраве,- кадри от бягането!

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top