От Кухнята

Бърза закуска- що е то?

Мислите си, че ще ви говоря за хамбургери и пици? Е, не е това подходяща тема за един блог като СИЛЕН. Лично аз от ден на ден ставам все повече против купените готови храни, като на първо място са тези от типа фаст фууд. Че са фаст, фаст са, но доколко са фууд може да се поспори. Тъпкани са с бързи въглехидрати, много сол, произходът на продуктите е съмнителен, цената на този фон е неоправдано висока. Дълбокозамразено кюфте, което за 45 секунди е сочно изпечено? Как ви звучи? А срок на годност на един сандвич 8 минути? Както и да е, тук нямам за цел да плюя веригите за бързо хранене. Против тях съм, но не ги анатемосвам. Прияде ли ми се, купувам си един сандвич…но това става веднъж на 2-3 месеца.
Характерна черта на много хора е да плюят, без да дават алтернатива или решение на проблемите. Ето, аз давам моя вариант за бърза и доста по-здравословна закуска. Вижте какво хапнах за следобедно хранене и как го приготвих:

Отне ми точно 5 минути- без да преувеличавам. Кафе, приготвено с френска преса(друг път ще пиша за достойнствата му и начина на приготвяне подробно), купичка овесени ядки с мляко и малко какао, банан. Достатъчно бърза ли е тази лека закуска?
Очаквам вашите коментари!
Поздрави и успех.

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top