Тренировки

ЗА ДАМИТЕ: Тридневен тренировъчен сплит (ден 1)

Здравейте, скъпи дами, читателки на СИЛЕН! Днес започвам серия от 3 материала, в които ще ви представя създаден от мен тридневен тренировъчен сплит. Простичко казано, това са три тренировки- кардио и коремни мускули, долна част на тялото(крака) и горна част(раменен пояс, ръце, гърди, гръб). Тренировъчните режими е правилно да се наричат сплитове, защото не са обвързани с дни от седмицата. Това всъщност прави всеки от нас, за да си наглася графика и за удобство. Мисълта ми е, че не трябва да фиксирате даденото занимание с конкретен ден, а да гледате на сплита като на цикъл- ден 1, ден 2, ден 3 и т.н(ако са повече дните). От това следва, че ако в понеделник сте възпрепятствани и не спортувате, във вторник правите ден 1, или който е наред.  Това бе като кратко встъпление за сплитовете, но според мен е доста важно.
Сега по същество – днес ви представям тренировката за ден 1, утре и вдругиден очаквайте останалите, а накрая- обобщение и насоки.
ДЕН 1
В това занимание съм сложил кардио дейност и упражнения за коремни мускули. С едното ще горим мазнини и ще тонизираме тялото, а с другото ще работим за тази толкова желана за “стягане” зона.

Крос – 2-4км, според възможностите на всяка от вас. Можете да го правите в парк, на стадион или на пътека(не ви съветвам). Ако тичате по часовник, не падайте под 20 минути.
Лек стречинг и общофизически упражнения- като тези от училище.
Тези 3 упражнения за корем и торс– половинки- 15, повдигане на краката- 15, тирбушон- 10(по пет на всяка посока). След това направете 30-40 секунди почивка. Повторете 4 пъти(кръгово изпълнение имаме тук).

Ето това  е ДЕН 1 от този тридневен сплит, разработен от мен специално за вас, читателките на СИЛЕН. Очаквайте утре публикация с видео на ДЕН 2!

 

Поздрави и успех!

5 Коментари

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top