Тренировки

ЗА ДАМИТЕ: Тридневен тренировъчен сплит (ден 2)

Здравейте! Днес продължавам със започнатото вчера- представянето на тридневната тренировъчна програма за дамите, които искат да се поддържат във форма. В ден втори работим за горната част на тялото– раменен пояс, гърди, ръце, малко гръб. За целта заснех едно видео, което ще сложа най-отдолу. В него можете да видите как се изпълняват упражненията, коментирам някои детайли, както и броя на сериите и повторенията. Нужни са ви 2 гирички по 4кг(мисля, че това е добре за средностатистическата българска жена;) ). За да е прегледно всичко обаче, ще разпиша нещата и тук.
ДЕН 2

Женски лицеви опори с раменен или дори малко по-широк хват, за акцент върху гърдите- 4 серии по 10 повторения, с по 30 секудни почивка между сериите.
Упражнение за рамо и трапецовидни мускули- 4 серии по 10, 30 секудни почивки.
Женски лицеви опори с тесен хват- акцентираме на трицепсите- 4 серии по 8-10 повторения. 30 секудни са почивките.
Бицепсово сгъване- можете да го изпълнявате билатерално или унитерално, няма значение. 4 по 10 за всяка ръка, 30 секудни почивки между сериите.
Почивките между упражненията са 1-1.30мин, нека да не са повече! Както забелязахте, и между сериите имате само по 30 секудни. С това целя малко по-висока интензивност, което аз намирам за добре. Такива са моите разбирания за пълноценна тренировка- висока интензивност, без много мотане 😉
Ето и видеоматериала:

 

Това е от мен за днес! Утре очаквайте отново с клипче ден 3 от сплита, както и обобщение и насоки за прилагането му!
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top