Лайфстайл

Как да тренираме навън 365 дни в годината – част 2

Отскоро времето се затопли чувствително и се сетих за едно обещание, което съм дал тук. Миналата есен писах за това как тренирам навън през студените месеци, сега идва ред на топлите такива.
Горещите дни крият опасности за човешкото тяло, особено при физически натоварвания. Ето защо трябва да бъдем много внимателни. Споделям с вас похватите, които ползвам, за да мога да провеждам спортните си занимания безопасно през лятото навън. Ето ги:

Времето на тренировката. Подбирайте часове преди 11 или след 17. Тогава не само е по-хладно, но и УВ лъчението от слънцето не е толкова голямо и опасно.
Защита от слънцето- използвайте крем със слънцезащитен фактор. Аз рядко се сещам, но затова пък и съм се прибирал със зачервен нос 😉 Освен това на мен ми е приятно да съблека тениската след тренировка и да посъбера тен 10-15 минути.
Вода – важна е за хидратацията, но не я използвайте за поливане. Мокра фланелка или коса ще създадат “врящ” ефект, и след първите секунди на охлаждане ще влияят негативно.
Хладен/студен душ преди тренировка- това е трик, който сме прилагали преди тренировки или мачове по време на подготовка през август. Влизате за не повече от 1 минута под хладния, почти студен душ, подсушавате се и обличате екипа. Опитайте, може да ви помогне този жокер.
Дрехите не са толкова важни, през зимата се създават трудности в избора. Когато е топло, не ви е необходимо нищо по-специално от обикновен екип. Съвременните дишащи материи са хубаво нещо, но далеч не дават някакво голямо преимущество или облекчение в жегата.

Това е от мен за днес!
Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top