Други

3 признака на дехидратация

Изворна вода и изотонична напитка
 
 

Здравейте! Днес ще напиша няколко неща по една много важна тема през лятото(а и по принцип) – дехидратацията. Вече съм дал тук моите идеи за по-успешна и лесна хидратация на организма, в тази публикация ще споделя 3 признака на липса на достатъчно вода в организма. Те са лесни маркери, чрез които можете да се информирате за това дали всичко в тялото ви е наред що се отнася до този важен макронутриент.

 

Признаци на дехидратация:

Жажда – това, че ви се пие вода е вече следствие на липсата на достатъчно такава. Ето защо не е хубаво да се допуска изобщо.
Тъмен цвят на урината – жълтият цвят е сигнал, че в организма не е имало достатъчно вода. Освен това може да е симптом и на друго заболяване, така че обръщайте внимание.
Главоболие – липсата на вода може да доведе до болки в главата. Преди да посягате към аспирина, изпийте чаша-две студена вода. Дехидратацията е причина и за главаболието при махмурлук.

Това е от мен за днес! Не забравяйте колко е важна водата- ние сме изградени от нея, белтъчините, мазнините и още няколко неща 😉

 

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top