Възстановяване

Спортна аптечка

Здравейте, уважаеми читатели! Днешният материал е доста важен за спортуващите хора. Тренировките неизбежно са свързани с контузии и болежки, няма как иначе. Просто така е устроен светът – за да получиш едно нещо, трябва да жертваш други неща. Но и не само спортистите получават травми. Ето защо реших да напиша няколко реда за спортната аптечка. Смятам, че най-точно мога да кажа какво е добре да се съдържа именно в нея, тъй като често ми се е налагало да я ползвам. През годините съм видял ползата от това да направиш малка предварителна подготовка, за да си спокоен, ако нещо се случи.

 
 

Ето какво е добре да имате винаги:

Аспирин, Нурофен(или друго с активна съставка ибупрофен), витамин C – тези използвам при първи симптоми на настинка(описвал съм как реагирам тук) или при мускулна треска, когато ми се налага да съм в пълна кондиция, без симптомите й.
Дийп Рилийф, ластичен бинт, лейкопласт – за лекуване на травми.
Масажен гелмагнезиев гел, универсален крем – винаги помагат при възстановяване от натоварвания, на спортни лагери, а и в ежедневието.

Кинезио лента – тя ми е ново попълнение, тепърва ще я тествам върху себе си, а след това ще ви я представя. Засега нищо повече не мога да кажа, но и възлагам известни очаквания 😉

Това е от мен за днес! Мисля, че поддържането на спортна(както и обикновена) аптечка вкъщи е просто признак на разум. Най-важно винаги остава превенцията на травмите посредством правилна загрявка и преценка на възможностите. На следващо място идва умението на човек да се съхрани и лекува. Обобщение на част от моя опит в тази насока можете да прочетете тук.

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


To Top