Мотивация

От пощата: Липса на мотивация! (дали?)

 
 

“Става въпрос за това, че не ми се тренира …не знам точно защо, но явно мотивацията ми е остлабнала или да е организацията.”

Е, приятели, въпросът е ясен… Следва моят опит да отговоря 🙂
На първо място трябва да проведем едно много важно разграничение(което читателят сам е напипал донякъде) – говорим за две различни неща – мотивация и дисциплина. Първото ви кара да вземете някакво решение(например – да започнете тренировки), а второто е това, което осигурява спазването и изпълнението на решението, което сте взели(например – следване точно на тренировъчна програма, ранно ставане, хранене по режим, пазаруване на здравословни храни и т.н.).
На въпроса на читателя – не е проблемът в мотивацията! Нея я има, решението е взето, началото е сложено. Проблемът явно идва после. Това е голям проблем на съвременното общество и младите хора според мен. Има желание, но то е за бързи резултати, неполагане на достатъчно усилия и труд. И така за много младежи идват стероидите и другите забранени стимуланти. Мога да ви дам пример със себе си тук – преди 2 години успях да кача 10кг – костваше ми 10 месеца и доста усилия. И това се постига единствено с дисциплина. Иначе мотивацията я има – гледат се клипове в нета, четат се статии, правят се планове, но…дотам.
>И, за да не се превърне този материал в безсмислени констатации, нека дам и няколко идеи:

Подредете приоритетите си. Аз мога да ви кажа каква е моята пирамида, а всеки си преценява за себе си оттам нататък. На първо място слагам личностното развитие – умствено, професионално и физическо. Давам им равни проценти като разпределение на енергията(Mind, Body and Soul, нали така!). Пример – ако сте ученик или студент – на първото място са: занятията ви, развитието ви с оглед професия или талант и тренировките – каквото и да ви говорят близки и родители, това е така! Нямате ли здраво тяло, всичко друго е безсмислено. Точка. След това всеки подрежда надолу – социални контакти, хобита, почивка и т.н.
Запишете се на колективен или организиран спорт. Или пък си намерете фитнес партньор.
Разбийте целите си на по-малки “парченца” и се радвайте на постигнатото. Ако искате да свалите 10кг, си оставете 1 година, в която всеки месец да сваляте по 1кг. Ако в първите 2 месеца свалите по 2, на третия не се отклонявайте от първоначалната идея! Не очаквайте да видите пак 2 надолу, а си се целете в 1кг. Така хем сте реалистични, хем не се разочаровате.
Организирайте си ежедневието – много важно, за да си наложи човек придържането към някакъв план. Ако да речем нямате подходящите храни вкъщи, как тогава да се храните правилно винаги след тренировка?Направете всичко максимално лесно, за да нямате извинения. Утре очаквайте нещо по темата в СИЛЕН.

Това е от мен за днес! Ако ви харесва как работя и нещата в блога ви се струват полезни, използвайте някоя от моите услуги.

Поздрави и успех!  

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top