Лайфстайл

Какво няма да правим през 2016?

Началото на новата 2016-а година е! Въпреки че новогодишните обещания са малко западен модел, забелязвам, че доста хора след направена равносметка(или опит за такава) се заричат какво ще свършат през следващите 12 месеца. Нормално.

Какво обаче се случва много често – ами обещанията се спазват за кратко, а след това започва “старата песен на нов глас”. Такава е човешката природа – търси линията на най-малко съпротивление, удобството. Друг е въпросът, че обичаме да се натоварваме с високи цели. Постигането им е свързано винаги с ДЕЙСТВИЯ, а не с мислене и заричане. И там се проваляме.

Може би спортът ме е научил да си спазвам обещанията – както към мен самия, така и към другите. Кажа ли нещо, правя всичко по силите си, за да го свърша. Така считам за правилно и коректно. Но да ме оставим мен настрана. Хрумна ми една идея, която да използваме в началото на 2016-а, за да се развием и да постигнем и по-дългосрочните си цели.

Защо не спрем с обещанията и не обърнем нещата? Нека погледнем стремежите си от “негативната” страна – сиреч, кое е това, което ни пречи. Когато го идентифицираме, можем да го прекратим и да вървим напред. Без много напразни обещания. Струва ми се, че за масата хора тази стратегия ще има успех, тъй като не е свързана с действие, а по-скоро с въздържане от такова.

Разбира се, пречупваме нещата през призмата на спорта и фитнеса. Защо не опитате това?

  • През 2016г. няма да пия сокове и газирани напитки!
  • През 2016г. спирам да пропускам тренировки от програмата ми!
  • През 2016г. няма да пазарувам чипсове, шоколади и кроасани за вкъщи!

Това е от мен за днес, извинявам се за закъснението с материала!

Поздрави и успех!

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top