От Кухнята

Домашен здравословен сладолед

Приятели, наскоро намерих отговор на всичките ви желания – здравословен сладолед, който можете да си направите съвсем лесно сами! Без трансмазнини, без продукти на прах, без излишни въглехидрати. Рецептата е на моята приятелка и колежка София, чието хоби е приготвянето на десерти, включително и здравословни такива. Можете да видите нейни рецепти, ако последвате хаштага #пекарнатанасофи  в Инстаграм или Фейсбук!

И така, да си дойдем на думата! Необходимите продукти за 4 порции:

  • 2 банана
  • 2 портокала
  • 200 грама ягоди
  • мед по желание за подслаждане

Начин на приготвяне. Нарежете предварително бананите на колелца и ги замразете заедно с ягодите в камерата или фризера. Сложете замразените плодове в блендер или чопър и започнете да ги смилате, като малко по малко добавяйте сока от портокалите и евентуално меда. Целта е да запазите гъстота като на купешките сладоледи, които се продават по витрини на улиците или в заведения. Това е!

Така получавате супер вкусен и бърз десерт, студен, перфектен за лятото, само с естествени продукти, като винаги имате контрол над калориите. А най-важното – няма оцветители, Е-та  и прочие. Насладете му се!

Благодаря на Софи за рецептата и готината снимка! Не забравяйте да напишете #пекарнатанасофи в социалките! 😉

Поздрави и успех!

 

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top