Възстановяване

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – част 1

Приятели, ако ме следите в социалните мрежи, знаете, че определих месец август за възстановителен период. Нуждата от възстановяване е за всеки – от любителя до елитния спортист. Говорим за възвръщане на силите на организма както на физическо, така и на психическо ниво. Постоянните тренировки натрупват умора и травми(в една или друга степен), а освен това повечето хора учим, работим и т.н. паралелно със спорта. За любителя спортът е средство за повишаването качеството на живота и забавление, така че е глупаво да го превърнем в точно обратното – източник на стрес и контузии.

Прочетете този и този материал, за да придобиете по-пълна представа за виждането ми относно ролята на спорта в живота и как да го използваме, за да бъдем по-пълноценни и креативни.

И така, да си дойдем на думата. Съставих програма за възстановяване от 7 точки. Тя включва: стречинг, самомасаж, хранене, медитация и визуализация, обръщане внимание на травмирани зони, балнео-възстановяване, констрастни душове. Ето въведението в режима:

Заедно с тези видеа започнах да прилагам едновременно всички компоненти. Отразяват се доста добре смея да кажа, като вече съм жаден за нови тренировки(и лични постижения). Но и за това има време, не трябва да се избързва. Правех влогове по различни теми, когато ми е възможно. Ще направя и още, а вие вече имате основата, по която можете да работите. Именно това е и целта ми – да има в родното интернет пространство информация по темата за възстановяването, която млади спортисти да използват безплатно, като по този начин си помагат. Наясно съм, че август не е подходящ за всички – да речем футболистите вече са в подготовка или дори са започнали сезона си, но няма как едновременно да е удобно за всеки. Така или иначе, информацията ще бъде систематизирана, ще направя накрая и един плейлист в ютуб.

И така, ето и другите влогове, които заснех:

А ето в това топило и друг минерален басейн(с по-хладка вода) направих малко контрастни процедури в с. Баня. 5-6 потапяния за по 3-4 минути във всяка вода, като се започва с топлата и се завършва с по-студената.

20160816_145653

Граматическата грешка не коментирам…

Това е от мен за днес! Надявам се клиповете и информацията, която споделям, да ви бъдат полезни.

А накрая, ако сте стигнали дотук, ето и един малък подарък – линк към сайта на MYPROTEIN – онлайн магазина, от който аз си пазарувам витамини, омега-3 и т.н. Чудесни  продукти на добри цени. С този линк получавате 25% отстъпка от първата си поръчка. Не е нужно да правите каквото и да е друго. Аз ще получа ваучер за пазаруване, а вие – намаление – какво по-хубаво???

Поздрави и успех!

4 Коментари

4 Comments

  1. Pingback: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ – Част 2 | Silenbg

  2. Pingback: Триатлон на 3Extreme и мотивация… | Silenbg

  3. Pingback: Програмата ми в момента – връщане към корените | Silenbg

  4. Pingback: Солна стая – първи впечатления | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top