Тренировки

БЪРЗИНА И СИЛА С 1 УПРАЖНЕНИЕ

Ако сте следили блога през последните години знаете, че имам интерес в спортната подготовка, свързана с бързината и експлозивността. В случай, че ви е интересно, може да изгледате първо FitBrother Предизвикателството.

Днес ви споделям едно упражнение, което се прави с партньор. Перфектно е за всеки, който желае  да повиши силата си в краката, както и бързината  си. В това число влизат спортисти от различни спортове, включително футболисти, както и любители, които искат по-високо ниво на кондиция.

Не ви е необходимо нищо друго освен 4-5 метра здрав ластик, както и фитнес партньор.

Не забравяйте да загреете добре  преди да преминете на основната част на тренировка, включваща това упражнение. Визирам не само общата загрявка, но и специфичната, свързана със спринтовата работа. Можете да видите подробно такава в клиповете от Фит Брадър.

Ето и клип със самото упражнение, а след това и насоки за използването му в тренировъчна програма.

Упражнението наистина е страхотно и много ми харесва. Аз го правя в тренировката ми на открито, с която целя повече функционалност и изпълнявам спринтове, скокове, работа със speed ladder и много други. В момента не гоня никаква специфична цел, освен психическо разтоварване и кондиция. Спринтовете с ластик могат да се включват като първо упражнение в тренировка за крака. Ако сте спортист, можете да ги включите силно в подготвителните периоди, а в спортно-състезателния цикъл – в началото на седмицата, ако имате състезание/мач в събота. Препоръчвам да се изпълнят поне 7-8 серии по 20 метра. Давайте всичко от себе си, това е упражнение за сила и експлозивност. Ако го ползвате и като кондиционен инструмент, бихте могли да намалите разстоянито и почивките, като същевременно повишите бройката повторения.

Това е от мен за днес! Надявам се упражнението да ви е харесало и скоро да видя по парковете и стадионите някой от вас да го прави!

Поздрави и успех!

 

Направи Коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top