Мотивация

Нов успех на Еми!

Честит рожден ден на Еми – моята прекрасна приятелка и ТРЕЙНИНГ ПАРТНЪРКА!

Тази публикация поствам днес, макар че я бях започнал миналата седмица още. Забавих се поради други ангажименти.

И така – директно на темата – от есента на 2017г тренираме по системата 5Х5. Избрал съм я, тъй като е базова, хибридна, а освен това може да се манипулира според конкретните нужди – с добавяне на допълнителни упражнения/тренировки със специфични параметри. От декември включваме допълнителна тренировка с кросова работа. От футболните ми години предпочитана за мен кардио дейност е тичането, така че продължавам да залагам на него. Реших да го включим през зимните месеци, за да натрупаме малко въздух и издръжливост, а и защото в мокрото и заледеното спринтове/скокове и прочие експлозивни дейности са опасни.

Къде е Еми в този пейзаж, аз моите възможности ги знам. Все още съм уверен, че с целенасочена подготовка мога да си възвърна форма, в която с лекота тичам 5км в рамките на 25-6 минути. Тя обаче никога не е бягала на по-продължителни дистанции, дори в периода, когато от 64кг свали до 50кг, не сме правили почти никакво кардио, ако не броим 5мин бягане по време на загрявките. След това мина през период на тренировки с ластици, докато накрая не влезе в залата и започна работа с тежести и базови упражнения като клек, тяга и раменна преса. И сега, тичаме от няколко месеца и онзи ден реших да засека времето. 2 километра – 11 минути и 40 секунди, или по малко над 5 минути на километър! Мисля, че този резултат е абсолютно задоволителен: първо, за жена, която не е спортист, второ, за всеки човек в прилична форма, и трето – за човек, който никога досега не се е занимавал с тренировки за издръжливост.

Следващата цел, която сме поставили с оглед на издръжливостта и кросовата работа е да падне до темпо под 5мин/км. Това е абсолютно постижимо в рамките на месец, дори без допълнителни тренировки и промяна в настоящата ни програма. Краката й са силни, мускулите работят добре, въпрос е на малко трупане на “въздух” и навик за правилно дишане.

Миналия ден тренирахме заедно дори в тази обстановка – ЦЪК!

Ако и вие искате резултати, не се колебайте да ми пишете в социалните мрежи!

Поздрави и успех!

2 Коментари

2 Comments

  1. Pingback: Имам нов любим спорт! | Silenbg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Най-популярните

To Top